powered by www.bluechip.hu

Felsőkategóriás tápegységgel bővít a Zalman

by Péter
2017. February 20. 09:46
A Zalman hosszú évek óta a piac egyik vezető gyártója, ha hűtési megoldásokról, számítógépházakról és tápegységekről van szó, nemrég pedig egy felsőkategóriás újdonsággal bővítettek, mely remek választás lehet az idei hardverdömpinghez. Az új Zalman ZM1000-ARX ugyanis az NVIDIA, az Intel és az AMD legerősebb megoldásait is könnyedén meghajtja úgy, hogy a hatékonyságával a mezőny legjobbjai közé tartozik.

A 80Plus Platinum hatékonysági hitelesítés ugyanis garantálja, hogy az 1000 Wattos tápegység 89-94 százalék közötti hatékonysággal működik. Ekkora erőt természetesen csak minőségi japán alkatrészekkel lehet stabilan átadni, illetve a hűtésre is ügyelni kell. A Zalman mérnökei 13,5 centiméteres ventilátort terveztek a tápegységhez, így rosszabbul szellőző házak esetében sem léphet fel probléma, ráadásul a teljesítményhez igazítva automatikusan csökken vagy nő a hűtési teljesítmény és az ezzel járó zaj.



A moduláris felépítésnek köszönhetően nem kell azon gondolkodni, hogy hova rejtsük a felesleges kábeleket és akár két NVIDIA vagy AMD grafikus kártyát is meghajthatunk. A felsőkategóriás újdonság  esetében a biztonságra is nagy figyelmet fordítottak. OCP (over current), OPP (over power), OTP (over temperature), OVP (over voltage), SCP (short circuit) és UVP (under voltage) védelemmel is ellátták a tápegységet.