powered by www.bluechip.hu

Fergeteges Zalman termékbejelentések

a Computexen bejelentett csodák, Taipeiben

by Julie
2023. June 09. 11:40
A ZALMAN ismét izgalmas termékeket fejlesztett idei meglepetéseként amiknek részleteibe most betekintést nyerhettek. A Zalman eddig csak néhány meghívott ügyfélnek és médiának állította ki új termékeit a Taipei World Trade Center közelében lévő Grand Hyatt szállodában, ugyanakkor ezúttal kivételt tett és a fő kiállítótérnek helyet adó Nangang kiállítóteremben felállított standdal vett részt a Computex Expo-n 2023 május 30. és június 2. között ahol bárki meglátogathatta és szemügyre vehette a Zalman újdonságait.




A legnagyobb szenzációt, ami a legnagyobb port kavarta a látogatók körében, az új Z10 DS ATX számítógépház volt, ami 15,6 hüvelykes beépített Full HD LCD kijelzős monitorral érkezett egyenesen a Zalman fejlesztő osztályáról. Az LCD kijelző gyakorlatilag elfoglalja az egész számítógépház előlapját, így igazán lehengerlő és egyedi megjelenést adva a háznak és ezzel a gamer szobádnak is. A felbontása 1920x1080 képpont, így normál munkaképernyőnek is használhatod.

Ám ennél többet álmodott meg a Zalman fejlesztő csapata, még hozzá, hogy a képernyőhöz HDMI port is legyen elérhető bemeneti csatlakozóként, hogy a képek megjelenítéséhez könnyen kézen fekvően tudj kábelt csatlakoztatni. A képernyő csuklós ajtóként lett megtervezve, így a felhasználók szabadon változtathatják a képernyő helyzetének szögét.

Továbbá egy dedikált alkalmazás segítségével másodlagos monitorként is használható, amivel kiválóan alkalmassá teszi a Discord és Widgetek, valamint számos más megjelenítési ötletek kivitelezéséhez.

36 cm-es radiátorok szerelhetők az előlapra és tetejére.

A tervek szerint a számítógépházat az év végén dobják piacra és az ára 190-200 $ között fog mozogni.




A Zalman azonban nem állt meg egy szuper háznál, bemutatta a P30 (Micro ATX) és P50 (ATX) számítógépházakat is, amiken az elülső és oldalsó edzett üveglapokon keresztül egy pillantással belátni a belsejét ami az RGB-fanoknak igazán kézen fekvő lehet világító konfiguráció szörnyeiknek. A sarokoszlopok nélküli elülső és oldalsó edzett üvegpanelek maximalizálják a számítógépháza nyíltságát, így alkalmasak a moddingra, és kényelmesek az alkatrészcseréhez és a belső tisztításhoz. A P30 esetében az I/O-portok, köztük az USB Type-C a kényelmedet szolgáló bal alsó részen találhatók, a P50 esetében pedig a bal alsó részen található LCD kijelzőn figyelheted a rendszered információit, például a CPU hőmérsékletét, a GPU hőmérsékletét és az időt.




A Z9 Iceberg MS a Z9 Iceberg utódja a hagyományos masszív előlappal. A Z9 Iceberggel ellentétben a Z9 Iceberg MS előre telepített négy darab 140 mm-es ARGB ventilátorral rendelkezik a színes RGB-effektek optimalizálásáért, és a szellőzés maximalizálása érdekében elülső hálós panellel rendelkezik. A ház nagyon masszív és kiváló bővíthetőséggel büszkélkedhet, tágas belső térrel a high-end rendszerépítéshez, és mindenekelőtt az előlapon található csúszó porszűrő megakadályozza a por bejutását, így a rendszered nagyon könnyen tisztítható és karbantartható lesz.

 



Mindezek mellett a Zalman várhatóan a tavaly megjelent és a világpiacon jó visszhangot kiváltó Z10 sorozat mellett különböző új PC számítógépek, például az M4 és az I3 NEO TG bevezetésével is ki fogja pukkasztani minden víziónknak buborékját, ha a Zalmanról van szó, tehát izgalommal várjuk, hogy elsők közt informálhassunk róla Gizmológia blog oldalunkon.

 



A PC-hűtőkről híres Zalman az Alpha szériát sem hagyta parlagon heverni, kifejlesztette a sorozat utódját, az Alpha 2-t. Az Alpha2 a BIOS-ból kiolvasott CPU-hőmérsékletnek a szivattyúfejre történő megjelenítésével nyújt rendszerinformációt, és a tervek szerint az idei év harmadik negyedévében jelenik meg. Emellett az Alpha2 LCD, egy csúcskategóriás modell, egy külön program segítségével képes lejátszani az olyan kép- és videofájlokat, mint a jpg, gif és mp4, így a felhasználók számára kényelmet és vizuális szórakozást is nyújt.

 



A léghűtéses CPU-hűtők esetében a Zalman fantasztikus új termékeket mutatott be CNPS13X és CNPS13X Plus néven, amelyek 230 W-os, illetve 280 W-os TDP-t támogatnak. Ez a hűtő burkolatára applikált kijelzőn keresztül, az érzékelőn keresztül mutatja a valós idejű CPU-hőmérsékletet.

 

A tápegységek esetében a Zalman bemutatta a 80 Plus Bronze Gigamax3 (GV3), a 80 Plus Gold Terramax2 (TMX2) és a 80 Plus Platinum Acrux2(ARX2) sorozatokat, amelyek támogatják a legújabb ATX3.0 és PCIe5.0 szabványt. A TMX2 a tervek szerint júniusban jelenik meg, a másik két modell pedig az év végére várható. A Zalman bemutatott egy másik platina tápegység prototípust, az "Acrux2 LCD"-t, amely az oldalán található LCD kijelző segítségével valós idejű energiafogyasztási információkat tud nyújtani.

 

A Zalman számítógépházak, hűtők és tápegységek mellett a Zalman együttműködött a KLC-vel, a Linworks-szel, az SR Industry-vel és a Namong Art-tal, hogy bemutasson különböző játék gépeket, például a Zalman "Nori" almárkáját, amely koreaiul "játékot" jelent, és amely egyedi billentyűzetekre specializálódott. A konkurencia retteghet, mert a Zalman céljai között szerepel, hogy a jövőben erős belépéssel megjelenjen a csúcskategóriás játékpiacra.



 

Az említett új termékekkel kapcsolatos további információkért fordulj a The Blue Chip ügyfélszolgálatához! 


Megnézem az Zalman termékeit!