powered by www.bluechip.hu

PlayStation All-Stars Battle Royale

PlayStation All-Stars Battle Royale - Biztosan nyitva marad a szád, ha egyszer ezt a játékot kipróbálod.

by Blake Dashed
2012. December 11. 08:36
Címkék: ps3, sony, játékszoftver
A PlayStation All-Stars története valamikor 2009-ben kezdődött. Bár kevesen tudják, a játékot eredetileg a Naughty Dog jegyezte volna, de egyéb elfoglaltságaik miatt végül a SuperBot Entertainment kapta a megbízást, s hozzájuk csatlakozott később a SCE Santa Monica stúdiója is. Az idei E3-on végül bejelentésre került egy PS Vita változat is, méghozzá a Bluepoint Games közreműködésével, így a játék természetesen megkapta a Cross-Play funkciót is.
Ez pedig nem csak azt jelenti, hogy a PS3 és PS Vita tulajok közösen játszhatnak, hanem aCross-Buy-nak köszönhetően a PS3-as verzió megvásárlásával automatikusan megkapjuk a hordozható verziót is.

              

A PlayStation All-Stars alapjaiban egy verekedős akciójáték, melyben összesen négy játékos mérheti össze tudását. Minden karakter eltérő, saját tulajdonságaitól és eredet történetétől függő kombókkal rendelkezik, továbbá egyedi módon használja a játékban alkalmazható legnagyobb ütőkártyát, azaz a Szuper Támadást.

A Szuper Támadás megkezdéséhez először is fel kell töltenünk az AP (All-Star Pont) szintünket, melynek három szintje létezik. Természetesen már az első szint elérésekor megindíthatjuk a támadást, ám minél több AP-t gyűjtünk, és minél magasabb szintű Szuper Támadást indítunk, annál nagyobb az esélye az ellenség azonnali megsemmisítésének. Ezeket a támadásokat magasabb szinten pedig semmi más, csak egy másik Szuper csapás védheti ki.

            

A játék vázát természetesen a különféle franchise-okból ismert karakterek jellegzetességei adják. Gyökeresen eltérő univerzumokról beszélünk, tiszteletét teszi többek között Kratos, Nathan Drake, Sackboy, Sly Cooper, a BioShock-ból ismert Big Daddy, de még a megjelenés előtt álló Metal Gear Rising Raiden-e is vág egy szeletet magának a harcokból.

Egészen elképesztő, sőt, inkább abszurd példákkal is találkoztunk. Ilyen a LocoRoco-ból ismert környezet, kedves kis dalokkal, a sárga rengetegben tanyázó tavacskával és apró élőlényekkel. Igazi idilli környezet ez Big Daddy, Toro, Sackboy és Sweet Tooth számára. Egyszer csak a hátteret leszaggatja egy Metal Gear Rising-os lépegető, megjelenik a feje fölött a jellegzetes felkiáltó jel a sorozatból ismert hangeffekt kíséretében, majd elkezd piros energianyalábokkal bombázni. Ezek az úgynevezett hazárdok, a környezetspecifikus támadások, melyek az említett esethez hasonló meglepetéseket tartogatnak.

A verekedést a kombókon és speciális támadásokon kívül feldobja a tárgy használat is. A szinteken véletlenszerűen elszórt eszközöket leggyorsabban megkaparintó játékos hasznos előnyökben részesül. Természetesen ezek is az ismert franchise-okhoz kapcsoló tárgyak, így aResistance-ből ismert Hedgehog Grenade mellett a Wipeout-os Gravity Shield is segítségünkre lesz.

             

Nem lehet elmenni szó nélkül a PS Vita-s változat grafikája mellett, ami egész egyszerűenszemet gyönyörködtető. Az OLED kijelzőn bámulatos minőségben elevenedik az epikus küzdelem, folyamatos képfrissítéssel és csodaszép animációkkal. Itt látszik igazán milyenpotenciál van a kis hordozható konzolban, ez a játék valóban kihozza a legjavát.




Tesztelt verzió: PlayStation Vita
Egyéb források: Online Gamers, Gameinformer, Sony, PSP Fórum