powered by www.bluechip.hu

Tesoro Zone Evolution teszt

by Péter
2018. March 05. 10:26
Címkék: , tesoro, zone, evolution, szék, gamer
A "gamer" ipar az elmúlt néhány évben jelentős növekedést produkált és nagyon úgy fest, hogy ez a trend még jó ideig nem fog változni. Nem csak jobbnál jobb játékok érkeztek az elmúlt években, hanem a játékosok igényeit kielégíteni hivatott hardverek és egyéb termékek piaci is sokat változott. Fejlődtek az eddig is népszerű hardverek és kiegészítők, de ami talán ennél is izgalmasabb, az az új termékek megjelenése.


Az elmúlt évek egyik legnagyobb durranása egyértelműen a gamer székek menetelése volt, mely mára már nagyon komoly piaccá nőtte ki magát. A komolyságot nem csak az óriási keresletben mérhetjük, hanem a piaci tortából részesülni vágyó gyártói névsorból is. Vannak persze olyan nevek, akik kifejezetten ebből a területből szerezték a hírnevüket, de mellettük ott van még a rengeteg, már befutott gamer brand is, mint például a Corsair, a Thermaltake, a Genesis vagy éppen az amerikai Tesoro.



Ma a Tesoro felsőkategóriás székéről alkotott véleményünket osztjuk meg veletek, hiszen az elmúlt néhány hát sűrű munkaóráiban és feledhetetlen játékélményeiben egy Tesoro Zone Evolution biztosított a kényelmünket. Mielőtt azonban belemennénk a részletekben, kicsit tegyük tisztába magát ezt a piacot, hiszen sokan még mindig nem érzik ennek a létjogosultságát és tartanak a "gamerség" miatti átverésekről.

A "gamer szék" kifejezést egyébként mi sem kedveljük annyira, hiszen az általuk nyújtott előnyökre bizony nem csak a játékosoknak lenne szükségük, hanem tulajdonképpen mindenkinek. Stabilitás, kényelem, egészséges testtartás és minőség. Valami ilyesmi lenne egy rövid elvárás a gamer székek felé, ahogy számunkra például minden más szék felé is. Legyen szó irodai munkáról vagy tényleg soknak nevezhető játékról, az egészségünk és kényelmünk mindig nagyon fontos, éppen ezért emelnénk ki,hogy a Tesoro Zone Evolution beszámolónkat nem csak a gamereknek érdemes tovább olvasniuk.



Egy székről persze nem lehet olyan sokat írni és ezzel nincs is nagy probléma. Maga az "unboxing élmény" sem valami izgalmas, egy normál kartonba csomagolva találjuk meg a mindössze néhány elemet, melyeket a mellékelt útmutató alapján nekünk nagyjából 10-15 perc alatt sikerült összeraknunk. Igaz, már előtte is szereltünk össze hasonló székeket, így például tudtuk azt, hogy jobb ha van egy segítségünk az ilyen termékeknél, tehát ha tehetitek, ti is négy kézzel álljatok a dologhoz. Az útmutató rendkívül egyszerű és a képek jól illusztrálják a szituációkat, a teljesen kezdők számára is maximum 20-25 perc körüli időt saccolnánk.

Miután összeállítottuk a székünket, jöhet annak a finomhangolása. Ezt sokan kihagyják, pedig talán az egyik legfontosabb rész. Persze a belépőkategóriában sokszor kimaradnak az igazi személyre szabható elemek, de a Tesoro Zone Evolution erről szó sincs. Üljünk bele, állítsuk be a számunkra és az asztalunkhoz mérten ideális magasságot, a háttámla dőlési szögét és a kartámaszokat. Ezek után helyezzük el úgy a derék és fejpárnákat, ahogy nekünk kényelmes, majd pedig élvezzük a munka és játék közben kényelmet. Nagyjából röviden ennyi lenne egy gamer szék beállítása, de azért megosztunk veletek még néhány dolgot, amiért például érdemes az amerikai Tesoro termékére tenni a voksunkat.



Ilyen például a 180 fokban hátradönthető háttámla, ami persze nem szokványos felhasználást eredményez, de remekül demonstrálja a szék minőségét. Ráadásul a 180 fokig fokozatosan jutunk el, így 15 fokonként döntve is rendkívül stabil a szék és legalább azt is tudjuk, hogy ha sűrű a lanparti helyszíne, akkor az egyik legkényelmesebb ágy bizony ez a szék lesz. Sok székhez csak egy párna szokott járni vagy a fejünkhöz vagy a derekunkhoz. A Tesoro Zone Evolution kettőt kapunk, ráadásul nem csak egy átlagos gumis rögzítéssel, melyet sokszor sikerült már instabillá tennünk más székeknél, hanem rendesen "zárható" mechanizmussal, mely stabilitást és problémamentességet ígér. Ami talán még ennél is fontosabb az a párnák kényelme. Memóriahabos megoldással van dolgunk, ami az olcsóbb székek egyszerű szivacsainál elmondhatatlanul jobb. Puhák, de stabilak és rendkívül kényelmesek.

Említettük már azt is, hogy a gamer székeket nem csak gamereknek ajánljuk, viszont azt is megértjük, hogy egy pirosban vagy kékben pompázó széket nem szívesen viszünk be az irodánkba vagy a komolyabb otthonunkba. A Tesoro jól láthatóan nem is a gamerséget színben mérő játékosokat célozta meg a felsőkategóriás székével, hiszen teljesen fekete megoldással van dolgunk. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a gamerek számára viszont unalmas lenne, hiszen a 3D-s mintázat, a fejrésznél található Tesoro embléma és a deréktámasz rendkívül motiváló "Break the Rules" felirata azért mindenféle csillogó-villogó gamer szobában magára irányítja a figyelmet.



A szék maga egyébként nagyjából 25kg-ot nyom, a rendkívül stabil fém váz és ergonomikus kialakítás pedig a gyártó szerint a 120kg körüli játékosokat is eddig nem tapasztalt kényelembe helyezi. Recsegést, ropogást a 70kg és a 100kg körüli kollégánál sem tapasztaltunk, így joggal hihetjük, hogy 120kg körül sem lesz probléma. Fölötte pedig már nem csak a szék beszerzése javasolt az egészség megőrzése érdekében.

Azt fontos még megemlíteni, hogy a Tesoro Zone Evolution 79 990 Ft körüli összegért vásárolható meg itthon, hivatalos magyar garanciával, mely egy évig nyújt teljes biztonságot. Persze ezeket a székeket jóval hosszabb távra tervezik a gyártók és a korábban tesztelt megoldások képest a szemmel látható és testtel is érezhető minőségi javulás számunkra ezt még biztosabbá teszi. Ezzel az árral egyébként bőven a középmezőnyben helyezkedik el, pedig ez a gyártó felsőkategóriás megoldása és alapvetően számunkra egyértelmű, hogy a 100-120 ezres székekkel is simán felvenné a versenyt, így inkább a Tesoro hitvallásának újabb megtestesülésének köszönhetjük, hogy egészen jó áron szerezhető be a termék.

Gyártói oldal: Tesoro Zone Evolution