powered by www.bluechip.hu

Tesoro Tuned In-Ear Pro Teszt

by Péter
2017. November 26. 17:22


A játékosoknak szánt perifériák piacát emlegetve alapvetően három kategória kapja a legtöbb figyelmet, hiszen a legtöbben rögtön egy kényelmes és precíz egérre, egy gyors reakcióidőre és mindig pontos leütésre képes billentyűzetre és egy ellenfeleket hamar lefülelő headsetre vágynak. Nemrég utóbbi kategóriából járt nálunk egy különleges darab, mely igencsak messze van attól, amit elsőre egy "gaming headset" jelent a legtöbbek számára.

A Tesoro Tuned In-Ear Pro pedig tényleg egy gamer headset, legalábbis részben. A hagyományos fejhallgatók mellett ugyanis egyre nagyobb divat lett fülhallgatót készíteni a játékosokat megcélozva és ebből a buliból a Tesoro sem akart kimaradni. Viszonylag hamar reagáltak a piaci trendekre, így olyan nagy márkák, mint például a Razer vagy a Cooler Master, hamar kaptak egy komoly riválist.

Mielőtt rátérnénk a termékre, érdemes körüljárni a létjogosultságát, hiszen minden trend kiindul valamilyen felhasználói igényből. Nos, a gamer fülhallgatók esetében a multifunkcionalitás igénye a legfőbb motiváció, hiszen kompakt és rendkívül sok eszközzel kompatibilis megoldásról beszélhetünk. A Tesoro Tuned In-Ear Pro ugyanis hagyományos, 3,5mm-es jack-csatlakozóval rendelkezik, vagyis táblagépekkel, okostelefonokkal és számos egyéb eszközzel használható. Igen, gondolhatjátok, hogy a gamer headsetek piacán is sok megoldás vonultatja fel a jack-csatlakozót, de azokat nem egyszerű a zsebünkbe gyűrni vagy a táskánk apró rekeszében magunkkal vinni, pláne nem úgy, hogy az épségéért nem igazán kell aggódnunk.
Az ok tehát könnyen megtalálható és bizony a felhasználók számára rendkívül ésszerű. Ehhez jön még hozzá az árazás is, hiszen a tesztalanyunk körülbelül 8000 Ft-os áron kapható, ami igazából egy alsókategóriás headsetnek felel meg. Így az árérzékeny felhasználók rögtön több legyet üthetnek egy csapásra, hiszen a piaci viszonyokhoz képest töredék áron vásárolhatnak maguknak egy multifunkciós fülhallgatót, amit reggel munkába vagy iskolába menet az okostelefonukkal, délután pedig a külvilágot kizárva a gamer számítógépükkel vagy akár konzoljukkal használhatnak.

Egy fülhallgató estében nehéz hosszú sorokat írni a külsőről, de azért a Tuned In-Ear Pro-n látszik, hogy nem csak egy akart lenni a sok közül. Az aranyozott jack dugó egy megerősített részen csatlakozik a lapos kábelhez, mely sokkal nehezebben gabalyodik össze szállítás közben, mint a hagyományos társai. Ráadásul ez a kábel nem tartozik a vastagabb és szélesebb megoldások közé, így a stílusából sem veszített a headset.

Felfelé haladva a baloldalon találkozhatunk a hangerőszabályzóval, mely meglehetősen egyedi kialakítást kapott. Több másik headsethez hasonlóan egy kis "szigetet" kapunk, de ott rendkívül letisztult és vékony kivitelezésről beszélhetünk, melynek egy oldalán egy egyáltalán nem hivalkodó Tesoro logó, a másikon pedig két gomb kapott helyet. Ezekkel a gombokkal állíthatjuk a hangerőt és itt érdemes kiemelni, hogy rendkívül minőségi, texturált gombokról beszélhetünk. Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy hol a megállító gomb, ami bizony elengedhetetlen egy ilyen termékről. Nos, ez a két gomb közötti lapos felületet bújt meg, mindenféle jelzés nélkül. Ez a legnagyobb felület a kis szigeten, lapos, de mégis határozott utat jár be a gomb, összességében tehát remekül eltalálták ezt a részt.
Nem maradt más hátra, mint a két hangsugárzó. Dizájnban mindig is erős volt a Tesoro, így mi nem lepődtünk meg azon, hogy letisztult és minőségi megoldással van dolgunk. A texturált fém és a gömbölyű, a fülekbe meglehetősen könnyen illeszkedő forma egyértelműen a piac jobbik megoldásaihoz tartozik. Bónuszként kiemelendő, hogy mágneses megoldásról van szó, vagyis a két hangsugárzó összeérinthető és együtt maradnak. Ez például a tároláskor vagy a multifunkciós használat esetében jöhet nagyon jól, hiszen edzés közben vagy futásnál sem kell azon aggódni, hogy talán elhagyjuk a kedvenc társunkat.

Természetesen az sem jó, ha egyszerre több igényt akar kielégíteni egy termék, de egyiket sem teszi jól. A Tesoro Tuned In-Ear Pro esetében erről szerencsére szó sincs. A headset hangzásvilága bőven van olyan jó, mint a vele egy árkategóriában lévő, zenehallgatásra ajánlott hagyományos fülhallgatóké. A hangolást tekintve a basszus felé mentek el a tervezők, így a 9,2mm-es vezetők az erőteljesebb hangzásvilág kedvelőinek okozhatnak örömöt. Játék közben szintén a lövések és robbanások azok, melyek kihozzák a maximumot a termékből, de alapvetően a pályán történő mozgást és a halkabb megmozdulásokat is jól hallani vele. A mikrofon erőteljesen középkategória, de ár/érték arányban erre a területre sem lehet panaszunk, hiszen arra tökéletes, hogy a társainkkal kommunikáljunk vagy lebonyolítsunk egy hívást.

Ez így már önmagában igen meggyőző lehet sokak számára, de még néhány extrával azért rátettek arra a bizonyos lapátra. Ilyen például a praktikus hordtáska, mely kellően nagy ahhoz, hogy ne kelljen belegyűrni a headsetet, viszont elég kicsi ahhoz, hogy bárhová be tudjuk suvasztani. Természetesen többféle méretű fülgumikat is találunk a dobozban, így mindenki megtalálhatja a számára legkényelmesebb méretet és formát. Végül pedig a jack-elosztót kell még megemlíteni a csomagból, mely ugye a PC-s használathoz jön jól.



Összességében tehát egy szerethető megoldást kapunk, mely sokak számára lehet kedvező választás a multifunkcionalitás miatt. A 2 év garancia többek számára megnyugtató lehet, hobbi gamerek és sokat utazó játékosok számára különösen ajánlott!

(képek forrása: www.vortez.net )