powered by www.bluechip.hu

Hírek az LG háza tájáról!

Hírlevél rengeteg érdekességgel

by Zulu
2013. September 24. 11:31
Az LG rengeteg újdonsággal, akcióval és hivatalos szervizzel kezdi az őszt.
Varázsolja elő képeit!

Emlékszik még arra, amikor napokat várt egy-egy filmtekercs előhívására, izgulva azon, hogy vajon a nyaraláson, a hétvégi partin vagy egy családi rendezvényen készített fotói jól sikerültek-e? Hálásak vagyunk a digitális technológiának, hiszen már előre kiválaszthatjuk, hogy mely képeinket tartjuk meg, amelyek pedig rosszul sikerültek, egyszerűen töröljük a fényképezőgépből, mobiltelefonról, táblagépről. Ám legtöbbször a jól sikerült fotók is elkallódnak egy-egy memóriakártyán, vagy a telefon egy rejtett mappájában, amíg végleg feledésbe nem merülnek. Az LG Pocket photo segítségével ez többé nem történhet meg, mert pár perc alatt kézzel fogható fényképet varázsolhatunk a telefonnal készített fotóinkból.



Ez a fehér szívecske mintás zsebnyomtató alig nagyobb, mint egy telefon, elfér egy női retikülben vagy egy öltönyzsebben, könnyedén becsúsztatható a notebook-táskába, és tökéletesen elfér egy iskolatáska kis zsebében is. Az okostelefonra letölthető Pocket photo alkalmazásban azonnal szerkeszthetők a képek: válasszon egyedi, a fotóhoz illő keretet, írjon rá kedves emlékeztetőt vagy a telefonszámát, de még QR-kódot is tehet rá, ami például a Facebook- vagy a weboldalára vezet. Azonnal igazolványképre van szüksége? Az LG Pocket photo-val néhány perc alatt készíthet. Ez a kis nyomtató annyira praktikus, hogy még festékpatron sem kell bele, csupán feltölti a speciális papírokkal, és már mehet is a nyomtatás, bárhol, bármikor.


Amikor a képzelet szárnyra kap

Az LG Optimus G Pro merészen feltűnő mintázatával, könnyű felépítésével tökéletes keveréke egy mindentudó táblagépnek és egy zsebbe illő okostelefonnak. Erejét a Qualcomm Snapdragon 1,7 GHz négymagos processzor biztosítja.

Kiemelt teljesítményt nyújt anélkül, hogy az akkumulátor teljesítménye gyengülne. Az Optimus G Pro 5,5" Full HD IPS kijelzőjének 16:9-es képaránya a valódi mozizás élményét nyújtja. A "Dual Recording Dual Camera" technológiának köszönhetően az előlapi és hátlapi kamera egyidejű használatával a felvételt készítő is rajta lehet az elkészült videón vagy fényképen, így senki nem marad le a nagy pillanatról. Az Optimus G Pro közelében mostantól távirányítóra sem lesz szüksége. Beágyazott infratechnológiájának köszönhetően (IR) okostelefonja egy univerzális távirányítóként is fog funkcionálni, amely képes különböző házimozi-rendszerek, televíziók, kábel set-top-boxok, audiórendszerek, DVD vagy Blu-ray lejátszó, projektor vagy légkondicionáló berendezések irányítására.

Széltében, hosszában nincs párjuk

Minden reggel ugyanúgy kezdődik. Zuhany, néhány bekapott falat, egy forró kávé, és indulás a moziba. Persze, hogy moziba, hiszen mi másnak nevezhető egy, a mozivászonéval azonos, 21:9 arányú, 73 cm átmérőjű monitor nyújtotta vizuális élmény, kb. 70 cm-ről nézve? Hogy mit néz rajta, az már Önön múlik. Egy hollywoodi kasszasikert, a kedvenc tévésorozatát, meccset vagy tőzsdei grafikonokat, táblázatokat, esetleg design terveket.


Az ultraszéles formátum behozhatatlan előnybe hozza munkájában, mert nem kell keresgélnie a különböző alkalmazások megnyitott ablakait. Több dokumentum, terjedelmes táblázatoszlopok, kiadvány-oldalpárok kezelése sosem volt ilyen könnyed, mint a 4-Screen Split funkciós, négyfelé osztható képernyőn. A mozifilmeket eleve erre a méretarányra forgatták, és ez meg is látszik. A legújabb multiplayer akciójátékok számára pedig új dimenziót nyit. Az IPS paneles UltraWide 29EA73, 29EB73 monitorok és a 29MA73 Personal TV-k valósághű színeket jelenítenek meg, a széles betekintési szögnek köszönhetően akár állva, akár fekve nézi őket.

A nyár megy, de a meleg marad

Az otthontervezés ma már nem a bútorboltban kezdődik. Hiszen a legszebb designbútor sem lenne képes ellensúlyozni az elveszett komfortérzetet, ha szerkezeti adottságai miatt a lakásban télen hideg, nyáron meleg van. Egy design-műremek LG légkondicionáló viszont képes erre.



Otthonába telepítve új életminőséget teremt. Ön dönti el, milyen hőmérséklet legyen bent, akár elviselhetetlen forróság, akár dermesztő hideg tombol kinn. Hidegebb napokon nem függ többé a központi fűtésért felelős szolgáltatótól sem. Csak beállít egy magasabb hőértéket a távirányítón, és családja, komfortérzete garantált. Az LG korszerű Inverter V technológiás légkondicionálói az aktuális fűtési és hűtési igény szerint szabályozzák a kompresszorok fordulatszámát. Így hűtési üzemmódban akár 57%-os energia-megtakarítás is elérhető a hagyományos légkondicionálókhoz képest, fűtési üzemmódban pedig akár 66%-kal kisebb lehet az áramfogyasztás.

Összhang az otthon digitális eszközei között

Még sosem volt ilyen könnyű kapcsolatot teremteni a mobilkészülékek és a televízió között! Az LG Smart TV-készülékekhez* mellékelt NFC címke (NFC Tag-on) egy igazán jövőbe mutató technológia, amelynek a legértékesebb előnye, hogy teljes mértékben személyre szabhatja környezetét: programozza be az NFC-címkét kedve szerint, ragassza fel az otthonában, egy könnyen elérhető helyre. Csak érintse hozzá NFC-képes okostelefonját, és a beállított applikáció azonnal elindul, már irányíthatja is LG Smart TV-jét! Az okostelefonunk, vagy más mobileszközünk és az LG Smart TV-nk kommunikációs lehetőségeinek másik kiváló példája a Wi-Fi Alliance által minősített Miracast™,amely lehetővé teszi, hogy a televíziók és a kompatibilis okostelefonok, táblagépek között egyszerűen és gyorsan hozzunk létre kapcsolatot, kábelek nélkül. Így a mobileszköz képernyőjét egy pillanat alatt megjeleníthetjük tévénk képernyőjén is.



Tartson élménybeszámolót barátainak: lapozgasson a nyaraláson készült képei között okostelefonján, míg barátai a Smart TV képernyőjén, nagy méretben láthatják, milyen élményekben volt része. Játékos kedvében van? A mozgásérzékelős játékoknál a Miracast™ segítségével akár konzolként is használhatja az arra alkalmas okostelefonját, és szintén a nagy képernyőn követheti, hol tart éppen az autóversenyben. Nézze meg, milyen további smart funkciókkal ruháztuk fel 2013-as LG Smart TV-inket! *LA640S és a magasabb sorszámú modellek Töltsön fel a felhőbe! Most 50 GB LG CLOUD tárhely a Smart TV tulajdonosoknak! Részletek és feltételek itt.

Az otthonunk - múlt, jelen és jövő

Az otthon iránti igény pontosan olyan ősi, mint az emberiség. Ha elmerülünk a részletekben, láthatjuk, hogy sokat változott az elképzelés a tökéletes családi fészekről, a meleget és biztonságot nyújtó lakhelyről. A technológiai fejlődés izgalmas állomásait mutatja be az "Épületgépészet: múlt, jelen és jövő" című kiállítás a budapesti Közlekedési Múzeumban. Tudja meg, hová ment a király is gyalog, és vajon tényleg mindig árnyékban volt-e ott a szék. Nézze meg, miben fürdött saját dédije gyermekkorában, min főzött az ő anyukája és hogy nézett ki az "ördög fürdőkádja". Az október 27-ig tartó kiállítás külön attrakciója az LG klímatechnika fejlődéstörténeti bemutatója. Láthatja milyen lépcsőfokok vezettek a mai, korszerű, energia-hatékony, az otthon állandó kellemes hőmérsékletét minden külső időjárási körülmények között garantáló Inverter V technológiájú berendezésekhez.

Igor, a profi

Egy profi mindig lenyűgöző teljesítményt nyújt, maradandót alkot. A saját területén. Igen, de mi lesz vele egy idegen terepen? Kövesse a Facebookon, hogyan birkózik meg Igor, az In-Style magazin stylistja az új lakással együtt járó házimunkával, és szurkoljon neki, hogy ne omoljon össze a kihívástól.



A mosást, teregetést és vasalást nem tanítják. Ön tudna tanácsokat adni? A mikró csak melegít, vagy jó másra is? Vannak spéci receptjei? A porszívózás idegölőbb vagy a mosogatás? Ön szerint mivel lehetne feldobni egy lecsót, hogy jó legyen vendégváráshoz is? Mikor gondolhat egy kezdő háztartásbeli az első lekvárbefőzésre? Az LG korszerű háztartási készülékei segítenek úrrá lenni a helyzeten, de saját tapasztalataival sokat segíthet Igornak és az oldal követőinek is.

Megnyitottuk Budapesten központi márkaszervizünket!

Ha Önnek már van bármilyen LG készüléke, bizonyára megszokta, hogy az a legmagasabb technikai színvonalon, sokoldalúan és megbízhatóan szolgálja kényelmét, teszi szórakoztatóbbá mindennapjait. Ebbe a képbe a legkisebb zavar, meghibásodás sem illik bele. Ha mégis előfordulna, engedje, hogy gyorsan kiköszörüljük a csorbát. Erre az egyik legalkalmasabb hely a most megnyílt budapesti Központi Márkaszervizünk. Itt a "mosolygós" logótól már megszokott színvonalú szolgáltatás várja: Ismertetjük Önnel a hiba okát, a javítás várható időtartamát és költségeit. Átadáskor Önnel közösen teszteljük a terméket, amit megtisztítva kap vissza. A nagyobb készülékeket vagy otthonában javítjuk, vagy el- és visszaszállítjuk. Legyen szó háztartási- vagy szórakoztató-elektronikai termékekről, mobiltelefonról, monitorról, klímáról vagy bármilyen kiegészítőről, az LG termékek szakértői állnak az Ön rendelkezésére a teljes nyitvatartási időben.