powered by www.bluechip.hu

A4Tech Bloody V8 HEADSHOT - Teszt

A Cebiten is bemutatott új A4Tech Gamer egeret teszteltük.

by Blake Dashed
2013. March 20. 09:26
A 2013-as Cebit keretein belül mutatkozott be az A4Tech új gamer egere, ami az FPS játékok kedvelőit hivatott kiszolgálni. Az egér ár/érték aránya kiváló, nagy eséllyel indul harcba a Gamerek kegyeiért.
A Bluechiptől kaptuk az új egeret, hogy elsőként tesztelhessük le. 

Külső:

Az egér vörös átlátszó csomagolásban érkezett. A csomagban az egér mellett még található volt egy használati utasítás, egy cd amin a driver és az egér szoftverje található, továbbá egy kellemes tapintású finom anyagból készült Bloody törlőkendő.

Az egér csatlakoztatás után 800DPI-s felbontásra állítja be magát, amin a szoftver segítségével tudunk módosítani. 



Az egér kényelmesen illeszkedik a tenyérbe és az egronómiai kialakítására sem lehet egy szavunk sem, mert roppant kényelmes a használata. Az egér tetején 3 gomb található, amit kedvünk szerint programozhatunk a mellékelt szoftver segítségével. Alap beállításon az egér vörös fényárban úszik, az alsó részén (ahol a logó található), pedig szépen pulzál a vörös fény. A világítás ki be kapcsolható, és beállítástól függően változtatható. Amennyiben saját beállítással játszunk, akkor az egér teteje zöld színben fog világítani, így értesítve minket arról, hogy más beállításokkal léptünk a harcmezőre.

A kábelhossza 1.8m és a kialakítása is nagyon erős. Ahogy a képen is látható "cipőfűző" stílusú anyaggal van bevonva, ami garantálja, hogy a kábel nem törik meg, vagy szakad el. A csatlakozási pontok is erősen vannak rögzítve, nem kell tartanunk tőle, hogy hosszabb távon esetleg felmondja a szolgálatot.

Az egér kényelmesen és stabilan siklik teflonlap nélkül is. Sima íróasztalon és más felületeket próbálgattam, de sehol sem akadt meg.

Specifikáció:

Alapvető paraméterek:
Multi-core rendszer 
Gomb szám: 7 gomb + Wheel 
Kerék iránya: egyirányú irányban 
Tracking: HoleLESS HD motor 
típusa: vezetékes 
egér csatlakozó: USB (2.0/3.0) 
Hardver rendszerkövetelmények: Windows 
Szoftver rendszerkövetelmények: Windows XP / Vista / Windows 7 / Windows 8 
Mouse Méret: 125 x 64 x 39 (mm) 
Kábel hossza: 1,8 m 
Egér súlya: 155 g 

Műszaki jellemzők: 
Felbontás: 200 dpi 3.200 dpi (5 tartomány állítható) 
Képfeldolgozás: 368 mega pixel / sec 
Gyorsulás: 30g Követési sebesség: 75 inch / sec sebesség 
Jelentés: 1.000 Hz (4 tartományban állítható) 
Key válaszidő: 1ms 
160K beépített memória 

Szoftver:

Az egér mellé kapott szoftver tud magyarul, bár a fordítása hagy némi kívánnivalót maga után. Első ránézésre úgy tűnik, hogy a Google Fordító segítségével lett magyar nyelvre preferálva. Természetesen akinek az angol tudása hiányos, azoknak sem lesz probléma eligazodni a beállításokban, mert a lényeg érthetően van feltüntetve.



A képen látható 3 "magot" kedvünk szerint variálhatjuk és módosíthatjuk. Az egér 5 gombja teljes mértékben programozható. Fontos megjegyezni, hogy az egér nem felejti el a beállításokat, ha kihúzzuk vagy másik gépre csatlakoztatjuk. Ha az egér szoftverje is fenn van a gépen, automatikus betölt minden általunk beállított módosítást és alkalmazza is azokat.

A 3 mag közötti váltásokat aszerint módosíthatjuk, hogy épp mit csinálunk a gépen.

Első mag: Általános felhasználás
Második mag: Médium felhasználás, játékokhoz. Biztosítja a gyors reagálást és a pontos célzást.
Harmadik mag: Szuper érzékeny, ha mi szeretnénk lenni a harcmező mészárosai. 



Az egér tetején található egy "N" jelzésű gomb, amit nem tudunk programozni. Ezzel a gombbal tudunk váltani a magok között, és 2 gyors megnyomását követően a DPI tartományt tudjuk módosítani. Ez 200 és 3600 között van.



Az egér érzékenységét és válaszidejét kedvünk szerint testre tudjuk szabni. Az egyetlen hátrány talán a súly hiánya, ami nem jár az egérhez és tenni sem tudunk bele. Az egér a maga 160 grammjával, első tapintásra és mozgatásra igen könnyűnek tűnik, de huzamosabb idő után már nem vehető észre. Aki nehezebb perifériákhoz szokott, nekik nyilván több időt vesz majd igénybe, mire megszokja a könnyű egeret, akár csak nekem.



A fenti képen jól látható a fordítás minősége, de persze ez nem nyom bélyeget az egérre. Minden mag aktiváláskor meg kell nyomnunk a fent látható "n" gombot is, ezzel okézva a váltást. A zöld színben pompázó görgő is jól látható, ami egy sötét szobában szépen tündököl.

Az A4Tech Bloody V8 Headshot egere tetszett és jól szerepelt. A termék nagyjából 6500 - 6900 magyar forint között lesz az ára. A Bluechip Webáruházban hamarosan meg is vásárolható. Egy ilyen minőségű egér, ennyi pénzért nagyszerű vétel, hiszen nem csak szép, de okos is. Kiváló választás lehet kezdő és "hardcore" gamerek számára is.


Az egeret a Bluechip Webáruház biztosította számomra, ahol további A4Tech eszközöket lehet vásárolni.