powered by www.bluechip.hu

A vonzó, a szépség és különc: számítógépház-trió az Antec műhelyéből

Finom ízelítő egy prémium gyártó kínálatából.

by gabi123
2013. February 25. 13:41
Azok számára, akik a múltban már egy kicsit jobban beleásták magukat a számítástechnika világába, vagy esetleg rendszeres olvasóink, mostani cikkünk alanyainak teremtője nem lesz ismeretlen.
Bár a cég számos termékvonalon jelen van, mégis a legtöbben a kiváló minőséget képvisel számítógépházairól és tápegységeiről ismerik. Ez a gyártó nem más, mint az Antec, akikkel kapcsolatban extra jó hír, hogy a Bluechippel is szoros kapcsolatot ápolnak. Így adott volt a dolog, hogy bemutassunk nektek néhány fincsi Antec terméket, ami a jelenlegi felhozatalt tekintve három igen különböző számítógépházat jelent. 

Lesz itt a belépőszinttől (Már ha az Antec-nél van ilyen. Gyakorlatilag van, de ami az Antec-nél az „olcsó kategória”, az más, kisebb gyártónál általában a prémiumot jelentené.) kezdve a nagy méretű fémes elegancián keresztül a nyitott, keret alapú „legó-házig” minden, úgyhogy az megígérhetjük, hogy érdemes velünk tartani. Természetesen az Antec házakról tudni kell, hogy mivel kivétel nélkül magas minőséget képviselnek, nyilván nem a Codegen elleni háború az elsődleges küldetésük, ennek megfelelően vételáruk is tükrözi kategóriájukat, de a cikkben szereplő három modell közül egy mindenképp azt a vonalat képviseli összegben, ami itthon is elérhető lehet egy szélesebb kör számára. A másik kettő szolgáltatásokat és árcédulát tekintve is szinteket ugrik, de még ezek is távol maradnak a horror kategóriától. 
A méltán híressé vált Antec Skeleton
Nem is húzzuk tovább az időt, induljon a móka!


Antec One



Az ismerkedést a trió legegyszerűbb és legolcsóbb tagjával indítjuk, ez azonban közel sem jelenti azt, hogy két sornál többet ne lehetne róla írni. Az Antec One elnevezés (németeseknek: 1) információt szolgáltat arról, hogy ez a típus az Antec „jóárasított modellje”. A One a gaming series-be, azaz a játékos termékvonalra készült. Ő egy mid-tower, azaz egy közepes toronyházról van szó. Ez a méret általában a legtöbb felhasználó számára elegendő, gond nélkül el lehet benne férni, de nem indokolatlanul nagy és nehéz. Ez egészen pontosan 463 mm (Ma.) × 241 mm (Szé.) × 530 mm-es (Ho.) térbeli kiterjedést jelent, míg a száraz tömeg 4,9 kg. 



Persze egy „papírcodegenhez” képest (elnézést kérünk tőlük, hogy mindig velük példálozunk) ez sem kevés, de az Antec házakból nem szokták kispórolni az anyagot, nem csuklanak össze egy szúnyog tömege alatt. Az uralkodó szín a fekete, inkább matt, mint fényes, tudomásunk szerint a One egyelőre más színben nem is elérhető, de a „darkos” stílus minden kétséget kizárólag nagyon jól áll neki, ráadásul a szennyeződések sem látszanak meg rajta túlzottan, így aligha van okunk szomorkodni.



Az Antec One már az első pillantásnál érzékelteti, hogy ő nem a tucat termékek közül való. Az oldallapok matt feketesége kellő eleganciát és tekintélyt sugároz, fényesebb felületekkel csak a ház előlapi takarórácsainál találkozunk. Ez a rács majdnem a teljes előlapon végignyúlik, ami több szempontból is jót jelent. Egyrészt azért, mert segíti az általános szellőzést, másrészt a megfelelő áramlatok kialakításával a meghajtóink hűvösen tartása sem lesz probléma. Ha már a szellőzésnél tartunk, itt érdemes megállni egy pillanatra, ugyanis az Antec híres arról, hogy különösen nagy figyelmet fordít a hűtésre, a megfelelő szellőztetésre. Ez még az egyik legolcsóbb termékénél, a One-nál sincsen másképp. 



Az előlapi szellőzőrács hatalmas felületén kívül már alapból kapunk két darab 12 cm-es légkavarót a ház farában és a tetején. Természetesen ez csak az alapkészlet, a házban még lehetőségünk van akár három darab ventilátort elhelyezni. Az előlapon és az alaplappal szemközti oldallapon 12 cm-es, míg a One aljában 12 vagy 14 cm-es ventilátor helyezhető el. Ugyanitt van még egy másik rácsozott szellőzési felület is, melynek méhsejt alakú kialakítása alatt egy jóval sűrűbb, fólia-szerű rácsot is elhelyeztek, garantálva, hogy semmilyen nagyobb méretű fizikai dolog nem tud feljutni a tápba. Igen, a tápba, ugyanis az Antec One-ba a tápegység alulra szerelhető, és a „padló alól” szívja fel a levegőt, amit aztán átforgatva a belsejében kilök a hátoldalon. A szellőztetés és az átgondolt felépítés tehát igazolja a hírnevet.



Az Antec One nyilvánvalóan nem vall szégyent a bővíthetőség terén sem, lássuk, itt mi a kínálat! A kuckó gyakorlatilag 3,5 darab 5,25” bővítőhelyet kínál optikai meghajtók, vagy más, ilyen mérettel rendelkező eszközök számára. A „fél” abból adódik, hogy a legfelső bővítőhelynek osztoznia kell az előlapi panellal, ahol a reset- és a bekapcsológomb, valamint két darab USB 3.0 port és a mikrofon-bemenet, illetve fejhallgató-kimenet található. Ennek megfelelően ide vagy egy SLIM egységet helyezünk, vagy egy olyan eszközt, aminek nincs „előlapja”, így nem szükséges, hogy elérhető legyen kívülről. A további három férőhely teljes értékű, az ODD-k rögzítése csavarmentes módon történik. 2013-ban ennyi 5,25”-os slot bőven elégséges, inkább a 3,5”-os helyeknek van nagyobb jelentősége. 



Nos, e területet illetően sem lesz megkötve a kezünk, ugyanis akár öt egység elhelyezésére is lehetőség van, de ez még nem minden. A beépítőkeretet nélkülöző SSD tulajdonosokra is gondoltak, mivel két darab 2,5”-os bővítőhely is rendelkezésre áll. A HDD-k és SSD-k fixálása szintén csavarmentes módon történik műanyag sínekkel, de kapunk egy elég szép méretű zacskót, amiben a sínek mellett megtaláljuk a hagyományos és ventilátorrögzítő csavarokat, kábelkötegelőket, stb. A hátoldalon hét darab bővítőkártya-kivezetést alakítottak ki, ez is bőven elégséges. A kártyák rögzítése csavarral történik. Egy olcsó háznál extraként tekintenénk rá, egy Antec-nél viszont általában szériafelszereltség, hogy a kuckó fel van készítve vízhűtések fogadására, ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy találunk két darab, gumibetétekkel ellátott lyukat a vízhűtés csöveinek kivezetésére, így a radiátort a házon kívül is elhelyezhetjük, mindenféle faragás, fúrás nélkül.



A One standard ATX, microATX és mini-ITX alaplapokat képes fogadni. Külön figyelmesség, hogy a lemez úgy van kialakítva, hogy a processzorfoglalat alatti terület ki van vágva, így bőven jut hely az olyan hűtéseknek, amelyek hátlapi kerettel rendelkeznek, vagy ha olyan vízhűtést használunk, amit az alaplap hátoldalán csavarokkal kell rögzíteni, akkor sem kell kétségbe esnünk, hiszen az anyák kényelmesen el fognak férni az alaplap és az oldallap között. Természetesen megvannak a szokásos kábelek az előlapi kivezetésekhez (HDD LED, power, stb.), a két USB 3.0 pedig a szabvány alaplapi tűs foglalattal rendelkezik. Ezt abban az esetben nem tudjuk használni, ha a jelenlegi alaplapunkon nincs alaplapi USB 3.0 kivezetés, amelynek következtében le kellene mondanunk az előlapi USB-k használatáról.



Az Antec azonban erre is gondolt, és a használati útmutató, valamint az egyéb tartozékok mellé egy USB 3.0-->USB 2.0 konvertert is mellékelt a csomagba, amivel hagyományos USB 2.0 „tűs” kivezetésre tudjuk csatlakoztatni a portokat. Nyilván így azok csak USB 2.0 módban fognak működni, de nem kell lemondanunk a használatukról, ami nagy előny. Az Antec One összességében az átlagos igényeket tekintve mindent kielégítő, megnyerő és elegáns dizájnnal megáldott számítógépház, amiből árad a minőségérzet, az élek sorjamentesek, a felületek „telibe” vannak fújva, a fényezés hiba nélküli. Ha szeretnénk egy kicsit komolyabb, jól szellőző, jól szerelhető, hosszú évekig szolgáló házat, mindenképpen célszerű felírni az Antec One nevét a noteszbe.





Antec P280



Következő ház az Antec P280, mely már egy magasabb termékkategóriát képvisel. A P280 a Performance One sorozat tagja. A performance-t ugyebár teljesítménynek lehetne fordítani, ami egy háznál mást jelent, mint egy processzornál, de erős a gyanúnk, hogy a P280 minden vizsgálati fronton jól fog teljesíteni. Ez a modell egy Super Mid Tower, azaz egy szuper közepes torony.



Hogy a szuper pontosan mire értendő, azt nem tudni, de gyanítható, hogy utalás a ház minőségére és felszereltségére is, ugyanakkor méretben is nagyobb, mint például az Antec One. Ez egészen pontosan 526 mm-es magasságot, 231 mm-es szélességet és 562 mm-es hosszúságot jelent, így a P280-nak nem probléma az XL-ATX méretű alaplapok fogadása (345 mm × 262 mm), emellett természetesen elnyeli a Standard ATX, a microATX és a mini-ITX modelleket is. 



A személyes találkozásnál az Antec P280 már magával a méretével is felhívja magára a figyelmet, de ahhoz sem kell több néhány másodpercnél, hogy beleszeressünk a külsejébe. A hatalmas oldallapok egybefüggő, matt fekete felületek, az ujjlenyomatok sokkal kevésbé látszódnak meg rajtuk, mint egy fényes mázon. Persze a P280 igazán figyelemfelkeltő része a gyönyörű előlapja, illetve „ajtaja”. Formára szép, anyagra érdekes, ugyanis a gyártói specifikáció szerint a fő felhasznált anyag az alumínium, de említést tesznek a „gunmetal”-ról is, ami szabad fordításban fegyverfém.



Az Egyesült Állomokban vörösbronznak is nevezik, valójában a bronz egy speciális ötvözete, amely rezet, ónt és cinket is tartalmaz. Annyi egészen bizonyos, hogy nagyon ellenálló, korróziómentes, bírja a sós vizet, a párát, a gőzt, egyszóval abszolút nem baj, ha ilyen anyag is felhasználásra került a gyártás során, hiszen vélhetően komoly pozitív hatása lesz az élettartamra. Az egybefüggő fém felület aljába egy Antec logót „martak” a miheztartás végett, nehogy egy pillanatra is elfelejtsük, kinek a keze-munkája eme gyönyörűség. 



Az ajtó zsanérjai műanyagok, tehát teljes testsúllyal nem érdemes az ajtóra tehénkedni, de mivel három ponton is fel van függesztve, kellően stabil és masszív. Hangtalanul nyílik, a belső felén pedig egy sűrű szivacsréteget találunk, amely a hangot és a port egyaránt szűri. Ez már tényleg nem a filléres kategória ismérve. A felső harmadban három darab 5,25”-os bővítőhelyet kapunk optikai meghajtók vagy más eszközök számára, legfelül pedig az előlapi kivezetések figyelnek, melyek az ajtó csukott állapotában is elérhetőek. 



Van négy(!) darab USB, melyből kettő a legfrissebb szabványú, de a mikrofon-bemenet és a fejhallgató-kimenet sem hiánycikk. A bekapcsológombot és a resetet itt nem érdemes keresni, ugyanis azok a P280 tetejére kerültek. Az előlap fennmaradó részén egy további szűrőbetétet találunk, mely már ritkább szövésű, és egy keretre kifeszítve végzi a dolgát. Ez a keret bármikor egy mozdulattal eltávolítható, így könnyen tisztítható, mögé pedig akár kettő darab 12 cm-es ventilátor rögzíthető egymás alá, amik azonnal a 3,5”-os állványban elhelyezett eszközökre fújják a friss levegőt. 



Az ajtó egyébként egy mágnessel záródik, kulcsos zárat nem tartalmaz. Az alaplappal szemközti oldallap eltávolítása után elénk tárul a belső tér gigászi tartalma. A három darab 5,25” slotról már említést tettünk, a szerelés természetesen csavarmentesen történik. Ahogy az Antec One-nál, úgy a P280-nál is 90 fokkal el van forgatva a 3,5”-os meghajtókat fogadó oszlop, azaz nem a ház belseje felől, hanem oldalról kell betolni a drive-okat a helyükre, amely egy sokkal kényelmesebb és praktikusabb megoldás, ez is a minőségibb házak ismérve. 



Az állvány műanyag kereteket tartalmaz, melyek kicsúsztathatóak. Ezek közepe úgy van kialakítva, hogy a négy darab furatnak köszönhetően mindegyik képes fogadni 2,5”-os SSD/HDD-t is. A 3,5”-os egységek a keretben elhelyezett négy darab szilikonbakra ülnek rá, amelyeknek rezgéselnyelő szerepük van. Ezeken keresztül kell átdugni a csavart, és a merevlemez alsó furatait használva rögzíteni. Ezután csak vissza kell helyezni a keretet a meghajtóval együtt, amely bármikor könnyedén, egy mozdulattal el is távolítható. 



Aligha érheti kritika ezt a megvalósítást. Hat darab ilyen keretet kapunk, azaz összesen ennyi 3,5”-os eszköz pakolható be, de ezek mindegyike használható SSD-hez is. Ugyanakkor kapunk további két helyet kimondottan 2,5”-os meghajtók számára, ezek rögzítése fixen, csavarokkal történik, nem beépítőkerettel. Látható, hogy a P280 eleje végig van vezetve meghajtóhelyekkel, de a nagy méretnek köszönhetően akár 33 cm-es videokártya is befér eléjük. 



További extra, hogy a 3,5”-os állványzat belső oldalára is felszerelhető két darab 12 cm-es légkavaró, így összesen már négynél járunk, és még csak éppen csak belekezdtünk. A hátoldali bővítőhelyek száma kilencre nőtt, melyek rögzítése csavaros, de a műanyag tokoknak köszönhetően kézzel is könnyedén becsavarhatóak. A mellettük lévő teret rácsos szellőzési felület tölti ki, amin két darab gumírozott kivezetést is megpillanthatunk a vízhűtés csöveinek címezve. 



Ha innen lefelé haladunk, akkor a tápegységnek kialakított környezethez érkezünk, ugyanis a PSU itt is a ház aljára csücsül le. Alul dupla réteges szellőzési felület van, az egyik egy ritkább, méhkaptáros kialakítású, a másik egy sűrűn szőtt „szita”, ezen már a por is nehezebben vándorol be, ráadásul eltávolítható, könnyen tisztítható. Ha a bővítőkártyák kivezetéseitől felfelé indulunk, akkor kezdődik a ventilátor-őrület, ugyanis gyárilag azonnal három darab halk légkavarót kapunk! 



Mindhárom példány egyforma, 12 cm-es, az egyik a hátlapon figyel, a másik kettő pedig felül tolja ki a felmelegedett levegőt. Ezzel még nincs vége, a légkavarók egy közös vezérlőpanelre vannak rákötve, mely molex csatlakozón keresztül táplálható. Ez eddig még nem is akkora királyság, az viszont igen, hogy ennek a panelnek a hátoldala ki van vezetve a ház hátoldalára, ahol a ventik be vannak sorszámozva, és mindegyik fordulatszáma manuálisan külön-külön szabályozható egy-egy csúsztatható potméter segítségével. Briliáns!



Már az sem piskóta, amit eddig tudunk, de még ezt is lehet fokozni. Egyrészt az a panel, amelyre az alaplap felfekszik, itt is úgy van kialakítva, hogy a hűtések rögzítőkeretei, de akár a kábelek is kényelmesen elférnek mögötte, ugyanis egy 3 cm átmérőjű kamra áll rendelkezésre. Az alaplap körül gumírozott kis „ajtók” vannak kialakítva L-alakban, ezeken keresztül pedig szinte az összes kábel „hátra” vezethető, melynek köszönhetően a teljes belső letisztult és rendezett lesz, a megfelelően kialakított légáramlat pedig szabadon haladhat a ház belsejében. 



A váz és az oldallapok anyaga 0,8 mm-es acél, polikarbonát betétekkel megspékelve, ami nagyon hatékonyan szigeteli a hangot. Nem csoda, hogy a P280 száraz tömege 10,2 kg. Nem kérdés, az Antec P280-nal hozzáértő kezekben egy olyan számítógép építhető, amelyben a legdurvább hardverek is kényelmesen elférnek, a megfelelő légáramlatot kialakítva a hűtés tökéletes, a szűrőknek köszönhetően a por minimálisan jut be, a fordulatszám-szabályzónak és a szigetelésnek köszönhetően a zajszint pedig minimális, a konfig megnyugtató csendben üzemelhet. Ha valaki tud áldozni a minőség, a kényelem és a stílus oltárán, akkor az Antec Performance One P280-ra van szüksége.




Antec LanBoy Air Yellow



Felépítés szempontjából minden kétséget kizárólag a LanBoy Air a trió legérdekesebb darabja. Ez a típus az „Open-Air Chassis” megoldások táborát erősíti, ami egy teljesen nyitott, moduláris felépítést takar. A LanBoy Air olyan, mintha egy legószettet, vagy egy építőkocka-csomagot vásárolnánk, és a nagy művet magunk építhetjük meg kényünk és kedvünk szerint, persze bizonyos megkötésekkel. 



Ez a furcsa szerzet szinte olyan, mintha egy Transformer lenne. Három színben elérhető, amely a kék, a piros és a sárga - hozzánk a legutóbbi változat érkezett. A belső méretei: 596 mm magas, 213 mm széles és 505 mm hosszú, a tömeg nem kevesebb, mint 11 kg, ami már önmagában is tekintélyt parancsoló, minőségi anyaghasználatra utal. 



Alaplapokat tekintve Mini-ITX, microATX és Standard ATX szabványú példányokat fogad. Az biztos, hogy a LanBoy Air tervezésekor két fogalom volt erősen a mérnökök fejében: a keret és a rács, ugyanis a ház szinte ennek a két dolognak az összessége. Szavakkal erről a modellről nehéz képet festeni, a fotók és a videók sokat segítenek a koncepció megértésében, átláthatóságában. Az egész alapja a sárga színre fújt váz, amin rengeteg gyári furatot helyeztek el, így bőven lehet variálni, de ha akarjuk, akár teljesen nyitott, „meztelen” is lehet a konfig. 



A furatok és a csavarok segítségével rögzíthetőek fel a különféle elemek, bizonyos megkötésekkel, de gyakorlatilag tetszőleges számban. Ha a LanBoy Air teljesen össze van rakva, akkor az előlapon gyárilag három darab 5,25”-s eszköznek van hely és kivezetés. Ezek alatt két darab ventilátorkeret csücsül, ami a légkavarókat sem nélkülözi, két darab 12 cm példány várja, hogy munkába állhasson. Ezek Antec 3 Speed modellek, azaz gyárilag háromféle fordulatszám-tartomány kapcsolható. 



Ez jelen esetben nincs így, ugyanis a keretek jobb alsó sarkában található 1-1 potméter, amivel a fordulatszám tetszőlegesen szabályozható. Ha innen még egy picivel lejjebb tekintünk, egy fekete takarólemezt láthatunk, ami valójában nem egy takarólemez, hanem egy szerszámos rekesz. Csavarokkal van rögzítve, de ha kioldjuk, egy kis tálcát húzhatunk ki, ahova bármit pakolhatunk, csavarokat, szerszámokat, stb. 



Az előlapi kivezetéseket legfelül találjuk, a kínálatban ezúttal két darab USB 2.0 és egy darab USB 3.0 port, a mikrofonbemenet és a fejhallgató-kimenet, a power és a HDD LED, valamint a bekapcsológomb és a reset gomb szerepel. A tető is egy átlátszó, rácsos felület, két kihajtható fogantyúval, így a kézzel történő cipelés is meg van könnyítve. A LanBoy Air „plafonjára” további két darab 12 cm-es ventilátor rögzíthető, de úgy van kialakítva, hogy kompatibilis single vagy duál vízhűtés radiátor is felpakolható rá. 



A meghajtókat fogadó állványzat a LanBoy Airnél is a hagyományos elrendezéshez képest 90 fokkal el van forgatva, azaz oldalról szerelhető, a ház jobb és bal feléről egyaránt. Mindkét oldalon egy-egy ajtót alakítottak ki, amely egyetlen csavar eltávolításával nyitható, de akár könnyedén el is távolítható. Ide a három 5,25”-os egység mellé hat darab 3,5”-os drive és 2 darab 2,5”-os eszköz építhető be (alsó csavarozással). 



Azonban nem ez az érdekes, hanem a meghajtók felfüggesztésének a módszertana. A merevlemez gyakorlatilag egy gumikötélre van kifeszítve, és „áll a levegőben” (nem véletlen az „AirMounts HDD” megnevezés), olyan, mint egy vízszintes bungee jumping, csak itt az alany nincs mozgásban. A gumi rugalmassága egyrészt jól jön szállítás esetén, de munka közben is előnyös, mivel elnyeli a winchesterek mozgó alkatrészeiből származó rezgéseket, így azok nem jutnak tovább a ház szerkezetére. 



A ház hátulja és a rack állványzat között akkora hely van, hogy akár egy 40 cm-es videokártya is befér. További durva „fícsör”, hogy az alaplap tálcája és a tápegység kerete is moduláris, pontosabban kivehető, kicsúsztatható a házból. A rendszer összeállítása, módosítása így jóval kényelmesebb, a táppal kapcsolatban pedig eldönthetjük, hogy a ház aljába, vagy a megszokott helyre, felülre szeretnénk-e elhelyezni. 



Mi ez, ha nem szabadság? A hátlapon nyolc darab kivezetést találunk a különféle bővítőkártyák számára, ez is több, mint elégséges. Ezek felett, illetve az alaplappal szemközti oldallap középső modulján további, egy plusz két darab 12 cm Antec légforgatót kapunk ajándékba, így már ötnél járunk, és amit még nem mondtunk el, azaz, hogy a ventilátorok működés közben kék fénnyel világítanak. 



Ha ezt esetleg soknak gondolja valaki, akkor megjegyeznénk, hogy a gyári specifikáció szerint a LanBoy Air összesen 15 darab ventilátort képes fogadni! Ennél a modellnél is ügyeltek arra, hogy az alaplap rögzítő panelje mögött legyen elég hely a CPU hűtések hátlapi rögzítő kereteinek, illetve a csavaroknak, valamint a kábelmenedzsment is a tökéletesség határát súrolja. 



A LanBoy Airről még bőven lehetne regélni, de esetében különösen igaz az a tézis, hogy egy kép többet mond ezer szónál. Nyilván ez a termékkategória, ez a háztípus nem az átlagos felhasználóknak szól, egy speciális réteget céloz meg, akik komoly gépeket építenek, szeretik a stílust, az egyediséget, különösen fontos a maximális hűtés és szellőzés, de a megjelenés sem mindegy, ráadásul a nagyfokú modularitás miatt a konstrukciós hajlamaink is kiélhetőek egy bizonyos szintig. A LanBoy Air egy különc szerzet, de mindenképpen jó volt vele találkozni.



Összefoglalás

Bár a mostani kirándulás csak egy kis ízelítő volt az Antec világából, kellemes élményekkel lettünk gazdagabbak. Mi már régóta tudjuk, hogy az Antec prémium márkának tekinthető nem csak a számítógépházak, tápegységek, hanem a további komponensek világában is, aki pedig még nem hallott volna felőlük, most láthatta, mit jelent az innováció és a minőség fogalma. Természetesen azt mi is tudjuk, hogy hazánkban az Antec most bemutatott termékei áruk miatt nem válhatnak tömegtermékké, de a nemsokára hazánkba érkező GX-700, valamint a már jelenleg is kapható VSK3000 és VSK4000 kifejezetten a kisebb pénztárcával rendelkező, de igényes házra vágyó közönséget célozza meg. 



Az Antec One mindent tud, amit egy átlagos felhasználásra szánt háznak tudnia kell. Precíz, pontos tervezés, minőségi anyagok, átgondolt hűtés, könnyű szerelhetőség, mindezt megnyerő külsővel, ráadásul USB 3.0 előlapi portokat is kapunk átalakítóval együtt. Mindezt 20 000 forint alatt, körülbelül 17 000-ért, újonnan, garanciával, ami bizony nem egy rossz ajánlat, összességében az Antec Gaming One-t bárkinek tudjuk ajánlani, aki egy kis igényességet szeretne a számítógépházát illetően, és szerelés közben nem akarja szétszabdalni a kezét a sorjás élek miatt, ami a néhány ezer forintos kínai kuckók ismérve. 



Az Antec Performance One P280 a gyártón belül már a középkategória képviselője. Méretben is jóval nagyobb, mint az előző páciens, a masszív fémszerkezet pedig polikarbonátos hangszigetelést is magáénak tudhat. Az előlap ajtaja gyönyörű, anyaga is exkluzív, hiszen „gunmetal”-ból, fegyverfémből (is) készült, ami egy speciális, ellenálló bronz ötvözet. A helykínálat bőséges, a szerelhetőség ahol kell, csavarmentes, ahol kell, csavaros, a hűtés maximalista, a jó hatásfok mellett a csendes működés is elsődleges szempont volt, és ennek érdekében mindent meg is tettek a mérnökök, akár a ventilátor vezérlőpaneljét, akár a szigetelést említjük. Nem véletlen a 10,2 kg-os száraz tömeg. Az USB 3.0 előlapi csatlakozó itt is alap, a tartozékos zacsiban pedig benne van minden, amire a használat során szükségünk lehet. A web áruházban elérhető 40 370 forintos áron, ami ugyan nem kevés, de egy BMW-től sem várjuk el, hogy a Suzuki árában adják.



Az Antec LanBoy Air Yellow még a tehetősebb vásárlók körében is egy speciális réteget céloz meg. A nagy átlag vélhetően fölöslegesnek tartja az „Open Air” jellegű házakat, de akinek tetszik, az megőrül érte. A levegő gyakorlatilag mindenhonnan szabadon áramolhat, az irányoknak a ventilátorok segítségével adhatunk nyomatékot. Szinte úgy rakosgathatjuk, mint egy legót, kivehető az alaplap tálcája, a tápegység kerete, levehetőek a keretek, a meghajtók szabadon, kétféle irányban rögzíthetőek, a lehetőségek tárháza igen széles. Az, hogy a LanBoy Air akár 15 darab ventilátort képes fogadni, szinte már téboly, nem LanBoy. Nevével ellentétben nem csak a lanpartisok kedvence lehet, azoknak is előnyös, akik gyakran cserélgetik a gépük komponenseit, de azok a profi tuningosok is profitálhatnak belőle, akik házba építve szeretik végezni tevékenységüket. Ára 42 250 forint, amiben már benne van öt darab, vezérelhető Antec ventilátor is, számos egyéb tartozékkal. Nekünk tetszett, aki hasonlóan vélekedik felőle, és tud rá áldozni, az szerintünk nem fog csalódni benne!

Most egyelőre búcsúzunk az Antec-től, de biztosak vagyunk benne, hogy még sok érdekes dolog fog az oldal hasábjain feltűnni e gyártó logójával ellátva.