powered by www.bluechip.hu

Az AMD bejelentette, jövő hónapban itt az új Radeon RX 5500 sorozat

by Lizzy
2019. October 08. 16:45
Címkék: az, amd, , rx, 5500, sorozat, új, radeon
Az AMD bemutatta a legújabb Radeon RX 5500 sorozatát, amelyben mobil és asztali kiadás is szerepet kapott. Az AMD bejelentése szerint, várhatóan legkorábban a következő hónapban várható a Radeon RX 5500M elnevezésű, NAVI 14 kódnévre keresztelt GPU.

Az AMD bejelentette a Radeon RX 5500 széria termékeket, amelyek úttörő RDNA játék-architektúrát használnak fel, hogy a legmagasabb teljesítményű, nagyteljesítményű, 1080p méretben lehessen a játékot élvezni.



A NAVI 14 kódnevű GPU kiterjedése 158 mm2 ami 7 mm2 csíkszélességgel készül. Az RDNA architektúrán alapuló GPU esetében 22 aktív CU tömböt kapunk, 1408 stream egységet fog kapni, ami alig több mint 1700 MHz-es játékórával és 1845 MHz boost clock-al szolgál. Elérhető lesz a változó fedélzeti memória, 4 GB-tól akár 8 GB-ig egy 128-bites adatsínen keresztül. 


Az AMD folyamatosan összehasonlította a terméket a Polaris-szal, mivel annak nagyjából ugyanolyan teljesítményt kellene kínálnia, mint például az RX 570-nek.
 Az AMD a negyedik negyedévben való megjelenését jelzi, az AIB fórumot azonban a következő hónapra várják.

AMD - 

Az AMD Radeon RX 5500 sorozat mind asztali PC és mind mobil esetén, valamint a Radeon™ RX 5500M notebook PC-khez lesz elérhető, ami az AMD mérései szerint sokkal gyorsabb lesz. A termékek nagyjából felérnek a GeForce GTX teljesítmény szintjéig ellentétben a fogyasztással, ami már más kérdés lesz.

 Az Acer december elejétől tervezi ezen kártyákkal működő rendszerek elindítását. Ezen túlmenően, a hónap végén az MSI várhatóan elindítja a világ első játék Notebookját, amelyet AMD Ryzen ™ processzorok és Radeon ™ RX 5500M GPU táplál.


Az AMD Radeon RX 5500 sorozatot az alapoktól kezdve építették, hogy hihetetlen 1080p-es játékot, nagyszerű látványképeket és rendkívül érzékeny játékmenetet biztosítsanak. Optimalizálva a hihetetlen élményekhez a legkedveltebb játékoknál. A Radeon ™ RX 5500 grafikus kártya átlagosan akár 37 százalékkal gyorsabb teljesítményt nyújt, mint a versenyképes termékek a kiválasztott 1080p felbontással. A mobil játékokhoz egy Radeon ™ RX 5500M GPU-val konfigurált laptop átlagosan akár 30 százalékkal gyorsabb teljesítményt nyújt, mint a versenytársak és akár 60 + FPS kiválasztott címekben és akár 90 + FPS-t a kiválasztott sport játékokban.


Az AMD egyelőre nem állapított meg hivatalos listaárat a Radeon RX 5500 sorozat esetében, mivel nem érkezik referencia asztali modell. Ennek függvényében az árképzés eltérő lehet és a partnerek alakíthatják azokat. Már nem sok van hátra és megjelennek a legújabb videókártyák, így hamarosan kiderül, hogy reagálnak a konkurenciák és árazás terén hogyan viszonyulnak egymáshoz.