powered by www.bluechip.hu

Vörös szépség hűvös természettel

by Wolf
2019. September 04. 12:47
Címkék: , powercolor, vörös
A Powercolor piacra dobta a saját RX 5700 szériás videokártyáit.
A beugró és az XT chipsetes videokártyák szokás szerint Red Dragon és Red Devil változatokban készülnek. Az XT - Extended Technology - az AMD kedvenc jelölése a csúcsra járatott teljesítményre, a Powercolornál pedig az ördög mindig üti a sárkányt, ebből az következik, hogy a négy kártyából a legerősebb példány a Red Devil RX 5700 XT.

A korábban pirosban pompázó Powercolorokhoz képest az 5700-as széria elegáns fegyverszürke fényezést kapott. A fémből és műanyagból készült borítás nagyon merevre sikeredett, nem nyekereg a váz akkor sem, ha hajlítgatni próbáljuk a kártyát. (Otthon azért ne próbálja hajlítgatni senki se.) Teljesítményben hozza az MSI konkurens Evoke eredményeit, tehát az egymással versenyző kártyák nagyjából megfeleltethetőek egymásnak.  A pokolra utaló név viszont félrevezető: ezek kimondottan jól hűtött kártyák, ez ránézésre is látszik óriási felületű hűtőbordázaton. Talán ennek is köszönhető a relatív csendességük. Fontos, hogy eddig csak gyári referencia RX 5700 XT kártyák voltak a piacon, ez az első egyedi hűtésű változat. Tulajdonképp ettől verhetetlen az ára.

Nyilván mindenki átnézi a releváns bechmarkokat, mielőtt ilyesmire költ. Mi úgy találtuk, hogy ezek kimondottan jó ár-érték arányú videokártyák, és csendesek.