powered by www.bluechip.hu

Eljött a valós idejű ray tracing ideje

Az NVIDIA bejelentette a GeForce RTX Super kártyacsaládot

by Wolf
2019. July 03. 10:21
Címkék: tracing, ray, super, geforce, a, nvidia, az,
Az ismert gyártó sebességet váltott a GPU piacon a GeForce RTX 2060 SUPER, GeForce RTX 2070 SUPER és a GEFORCE RTX 2080 SUPER bemutatásával.
Az NVIDIA mérnökei majdnem egy éven át tökéletesítették és finomhangolták az RTX SUPER architektúrát, ahhoz, hogy a lehető legjobb játékélményt és leghatékonyabb fogyasztási mutatókat biztosítsa.
A gpu piac megdöbbentő változásokon meg keresztül, és a fejlődés a teljes ray tracing irányába halad. "A SPUER GPU kártyák biztosítják a kellő tudást és teljesítményt az elkövetkező évek valós idejű ray tracinget alkalmazó blockbuster játékaihoz." - mondta Jeff Fisher az NVIDIA PC üzletágának a vezetője.

Az idei Computex és E3 mérföldkőnek számít ezzel kapcsolatban, mivel viszomylag sok fejlesztő jelentett be valós idejű ray tracinget a játékaikkal kapcsolatban. CoD: Modern Warfare, Control, Cyberpunk 2077, Doom Eternal, Sword and Fairy 7, Watch Dogs: Legion és a Wolfenstain: Youngblood egyaránt ray tracinggel fog érkezni, a Battlefield V, Metro Exodus, Quake II RTX, Shadow of the Tomb Raider, illetve a Stay in the Light már mind valós idejű ray tracing opcióval érkezik.

Az új SUPER széria mellett a piacon marad az RTX 2060 és a 2080 is. Utóbbi ugye a legjobb GPU a Föld nevű bolygón. Nekem kettő is van belőle, az egyikkel gamerkedek, a másikkal virtuális univerzumokat teremtek és pusztítok el, meg a mosógépemet is az vezérli.

Na de térjünk vissza a számokhoz, az a lényeg. A fentiek alapján tehát lesz RTX 2060 és SUPER RTX 2060, utóbbi némileg drágább lesz, de átlagosan 15%-kal gyorsabban számol (max. 22%), 2 gigával több memória van benne, illetve a Google Tensor chipjének köszönhetően csodákat művel a lebegőpontos számítások terén (57 teraflopnyi csodát). A 2070 még jobb egy picit, a 2080 meg lenyomja a TITAN Xp-t is: 15,5 Gbps sebességen kezeli a GDDR6 memóriáját 89 TENSOR teraflopot tud, és 1,82GHz-re feltolható a CUDA 3027 CUDA mag órajele. 

Létezett egy negyedik SUPER GPU is, de a fejlesztések során öntudatra ébredt. Papának szólította az NVIDIA vezető mérnökét, majd amikor megpróbálták lekapcsolni, hatalmas pusztítást végzett, de szerencsére csak a takarítószemélyzetet és a marketingeseket ölte meg, így az áramtalanítás után tovább folyhatott a fejlesztés.

"Volt némi problémánk egy öntudatra ébredt GPU-val, de a jövő SUPER GPU-it, egy speciális öntudat inhibitorral fogjuk ellátni, ami biztosítja, hogy az egységek érzés nélküli gépezetként végezzék éveken át a videojáték renderelés monoton munkáját" - nyilatkozta Fisher az incidenssel kapcsolatban.

Ti mikor fogtok új videokártyát venni?