powered by www.bluechip.hu

Zalman újdonságok 2019-es Computexen

by Karina
2019. June 14. 10:17
Címkék: zalman,
A tavalyi évben a Zalman kis számban mutatott be új termékeket a Computexen. Idén a gyártó nem hozott újabb 3D holografikus ventilátorokat, ugyanakkor számos új hűtési megoldással és perifériával találkoztunk. A Zalman CPU coolerek között megtalálhatók voltak a költségkímélő és a nagyteljesítményű termékek is. Természetesen ezek mindegyike RGB világítással van felszerelve.

Idén az új zászlóshajó a CNPS20X. Az új dual-tower CPU cooler az alumínium hűtőbordák mellé rézbordákat is kapott. Ezeket a rézbordákat a termék központi részén helyezték el, ezzel optimalizálva a hűtési teljesítményt. Mindemellett a rézbordák hullámos kialakításának köszönhetően 15%-al nőtt a hőelvezetési terület, úgy hogy közben 350 egyedi légáramlási csatornát hoztak létre. A gyorsabb hőátvitel érdekében hat RDTH típusú csővel van felszerelve. A PWM ventillátorok max fordulatszáma 1500. A Zalman új hűtője 1300g súlyú és a következő aljzatokat támogatja:Intel LGA2066, LGA2011-V3, LGA2011, LGA115x, LGA1366, and AMD’s AM4, AM3+, AM3, FM2+, FM2. 




Számos új vízhűtő rendszerrel is találkozhattunk a Zalman standnál. A Reserator 5 széria határozottan egyedülálló mind kinézetben, mind fejlesztésben. A világ első szabadalmaztatott kettős vízszivattyújával és kettős pengével van ellátva a kiváló hűtési teljesítmény eléréséhez. A nagyobb átmérőjű csövek (8mm) jobb folyadékáramlást biztosítanak. Továbbá egy szabályozóval van felszerelve, amely a rendszer belső nyomásának ellenőrzésével akadályozza meg a szivárgást. Kompatibilis az AMD és az Intel aljzatokkal. A Zalman 3 méretben kínálja a Reserator 5 terméket :240mm,280mm,360mm.



Mindezek mellett a Zalman több új PC házzal is kecsegtetett minket, amik közül a legérdekesebb az alumínium vázas Z-Machine 300. Ez egy mini-ITX ház, amely legfeljebb 310mm-es VGA-t és max 72mm magasságú CPU hűtőket támogat. A rendkívüli kivitelezésnek köszönhetően lenyűgözően néz ki kompakt méretei ellenére.



A Zalman bemutatott egy laptophűtőt, ami a Peltier effektus alapján működik. Ez a termék kompatibilis a MacBook-kal valamint minden fémkerettel ellátott laptoppal.