powered by www.bluechip.hu

Hiperkocka

Kilencedik generációs Intel procikkal hasít a Shuttle

by Wolf
2019. June 03. 14:35
Címkék: shuttle
A Shuttle új, kocka alakú mini Pc-iben a legújabb Intel erőművek pörögnek.


Az XPC családnak új tagja van: A rendkívül könnyen megjegyezhető SH370R8, vagy ahogy a gyári mérnökök becézik: a hiperkocka. A fekete kockák az Intel 9. generációs processzoraihoz és az NVIDIA GeForce RTX 20-as széria videokártyáihoz lettek előkészítve. Ez nem a nagyinak való leveskocka, ez a kockák kockája, power usereknek, gamereknek a hardcore felhasználóknak pakolta össze a gyár.

A Barebone változat H370-es chipsettel érkezik, vagyis támogatja az összes újabb Core processzort, beleértve a "Coffee Lake" sorozat LGA1151V2 új lapkiosztását 96 W TDP-ig. Talán említeni sem érdemes, de igen, ebbe a Core i9-9900K nyolcmagú 16 szálas szörnyeteg is beletartozik. A kockában négy memóriafoglalat van, ami így 64 GB-ig bővíthető DDR4 memóriát jelent.



A fekete alumíniumkocka valójában nem kocka, hanem egy téglalap alapú hasáb, 33,3 x 21,5 x 16 cm méretben.  3,5"-os merevlemezből (vagy SSD-ből) elfér benne négy is, plusz az M.2 2280 port, ami így 58 TB-ban maximálja a kocka tárolókapacitását a piac mai kínálata szerint. És ha már nyakik úszunk a kokóban, annyi pénzünk van, berakhatunk két azaz kettő darab RTX 2080-at is a négy PCIe slotba. Ezzel valószínűleg egy kisebb univerzum szimulálására is alkalmassá válik a gép.

A virtuális univerzumok teremtése és elpusztítása mellett az eszköz 4K videót is le tud játszani 60 FPS mellett a beépített HDMI 2.0a portnak, illetve a két DisplayPort 1.2-nek köszönhetően. Ezenkívül van még mindenféle USB port, Ethernet, a szokásos dolgok.

Az 500W-os táp 80-PLUS-Silver minősítésű, és elegendő energiát biztosít a rendszernek minden esetben. A hűtésről egy speciális borda gondoskodik. Az opcionális kiegészítők listáján egy WLAN-Bluetoot modul, RS-232 port, és két extra 2,5"-os hely szerepel.

Minden összevetve, az XPC SH370R8 egy nagyon eltalált barebone gép, amiből jó áron tudunk egy csendes és elegáns asztali erőgépet varázsolni.