powered by www.bluechip.hu

Októberben érkezik az újabb nagy Windows frissítés

by Péter
2018. September 05. 09:17
Címkék: update, windows, microsoft
A Microsoft már jó ideje inkább nagyobb frissítésekkel "újítja" meg kurrens operációs rendszerét, mely egyelőre a felhasználóknak is megfelel, hiszen a Windows 10 továbbra is igen sikeresnek mondható.


Általában évente két nagy csomagot kapunk, nemrég pedig a vállalat elárulta, hogy mikor tervezik 2018 utolsó nagy frissítését. Sokat már nem kell várnunk, hiszen a bejelentés szerint ha minden az ütemterv szerint halad, akkor októberben kapjuk meg az egyszerűen csak October 2018 Update névre keresztelt csomagot.



Ezeket a nagy frissítéseket mindig érdemes alkalmazni, még akkor is, ha az első napokban igen sok panasz kerül fel a netre. Ezúttal is kapunk nagyon hasznos és régóta várt funkciókat, mint például a Dark Mode, mely egyre nagyobb divat lett a felhasználók körében. Valószínűleg frissül az Edge böngésző is, mely alapvetően egy jó termék, mégsem igazán tud labdába rúgni a Chrome és a Firefox mellett.



Érdemes még megemlíteni a felhő-alapú vágólapot is, mely szintén egy komoly újítás. A funkció lényege az lenne, hogy ha több Windows-t futtató eszközön is azonos Microsoft-fiókkal vagyunk bejelentkezve, akkor a felhő segítségével egyszerűen másolhatunk és illeszthetünk be fájlokat, dokumentumokat egyik gépről a másikra.

A játékosok számára is érkeznek frissítések. Állítólag komoly ráncfelvarrást kap a Game Mode és új funkciókat kap a Game Bar is, melyek között hardver monitor is lesz, vagyis ha jól összerakják, akkor nem lesz szükség extra programok telepítésére a hardvereink fontos adatainak megfigyeléséhez.