powered by www.bluechip.hu

Érkezőben az energiabarát AMD Ryzen 7 2700E

by Péter
2018. July 09. 09:49
Címkék: amd, processzor
Az elmúlt jó néhány évben a processzorok piacán nagyjából saját magával versenyzett az Intel, ám tavaly az AMD Ryzen széria berobbanásával végre ismét komoly ellenfeleket kapott a Core i széria. A második generációs Ryzen 2000 család az előd számos hibáját javította, ezáltal pedig nagyon komoly kihívás elé állította az Intel-t, de az AMD törekvéseinek még nincs vége.


Hosszú évekre nyúlik vissza az a mondás, mely szerint az AMD nagyon energiaigényes, ami korábban valóban jellemző volt a vállalatra és talán még a mai napig érzékelhető hátrányba vannak az Intelhez képest ezen a területen, de azért már korántsem olyan rossz a helyzet. Sőt, a nemrég felbukkant AMD Ryzen 7 2700E is ezt bizonyítja, hiszen az idei év egyik legnépszerűbb AMD megoldásának energiabarátabb változatáról van szó.



Az új processzor egy 3DMark adatbázisban bukkant fel, illetve az ASRock alaplapgyártó kompatibilitási listáján is feltűnt előtte valamivel. A 8-magos processzor mindössze 45W-os TDP értékkel büszkélkedhet, melyhez 2,8GHz-es alap és vélhetően az alapmodellhez képest valamivel alacsonyabb Turbo órajel társul. A 2700E mellé egyébként érkezőben van a Ryzen 5 2600E is, mely a középkategóriában venné fel a versenyt a hatékony Core i5-ös modellekkel szemben.