powered by www.bluechip.hu

Új billentyűzet és új kapcsoló érkezik a Logitech műhelyéből

by Péter
2018. June 13. 09:06
A játékosoknak szánt perifériák piacán a Logitech az egyik legrégebbi és legismertebb márka, hosszas uralkodását a rengeteg új rivális és a lassuló fejlesztések döntötték meg néhány éve, azóta azonban újra erőre kaptak és ismét régi fényükhöz méltóan tündökölnek.



Ez a tündöklés a folyamatos innovációban és az új termékekben mutatkozik meg leginkább, nemrég pedig egy olyan bejelentés érkezett felőlük, melyben mindkét fontos tényezőről esett szó. Bemutatkozott ugyanis a Logitech G512-es billentyűzet és a GX Blue nevezetű új kapcsoló, mely a korábban általunk is megemlített Logitech G513-as modell esetében is elérhető lesz.



A G512 a korábban megjelent G413 és G513 alapjain nyugszik, eloxált 5052-es alumínium-ötvözetből készült és természetesen megkapta a vállalat G LIGHTSYNC névre keresztelt RGB LED világításos technológiáját is. Érdemes megemlíteni, hogy normál kiosztású, és egy extra USB csatlakozással is rendelkezik.



Mostantól tehát a vállalat legtöbb új billentyűzeténél 3 választási opciónk lesz a mechanikus kapcsolókat illetően. A taktilis az erőteljes visszajelzésre vágyók számára lehet jó választás, a lineáris a halkabb és simább leütés kedvelőinek választása lesz, míg a most bemutatott GX Blue a klasszikus "kék" kapcsolós megoldások varázsát hozza vissza kattanó hangjával.

A Logitech G512 már ebben a hónapban elérhető lesz 129 eurós ajánlott áron, míg a G513 GX Blue változata 179 eurós árcédulát kapott.