powered by www.bluechip.hu

Antec rálép a memóriagyártás útjára és új házak vannak láthatáron

by Gergő
2018. June 11. 15:56
Az Antec is villantott egy nagyot a Computex-en. Kiderült, hogy a gyártó beszáll a memóriapiacra, emellett pár brutál házat is piacra dobott.


Az Antec részéről a memória bemutatása egy nagy lépésnek számít. Az 5 soros, RGB megvilágítással ellátott memória fekete és fehér színben lesz elérhető az 5-ös sorozat TUF Gaming Alliance Memory Kit-tel együtt. A középkategóriás készletek 8GB-DDR4 RAM-kal kaphatóak, amik akár 3000MHz-es sebességre is képesek. Egyenlőre még ennyi került szem elé, de további sorozatokkal is nemsokára találkozhatunk, mint például az alacsonyabb szintű 3-as sorozattal, vagy a magasabb szintű 7-es sorozattal.


Számítógépházak terén pár hónapja már találkozhattunk olyan újdonságokkal, mint a P110, vagy a P7, de azért még tudott meglepetést okozni az Antec.

Az első példány, ami nyilvánosság elé lett tárva az a P100 EVO, ami egy letisztul kinézetű, acélszerkezetű ház. Hogy ne zavarjon minket a ventilátorok hangja, kapott zajcsökkentő oldallapokat is. Támogatja az E-ATX, ATX, micro-ATX és mini-ITX alaplapokat. Belülről találunk egy PSU fedelet és egyetlen 5.25 hüvelykes meghajtó helyet. 2018 negyedik negyedévében 89 USD árral lesz elérhető, ami itthon 24 000 Ft +Áfa körüli  árat jelent majd.

A Krypton ezzel egyidőben érkezik majd a P100 EVO-val, kicsit borsosabb, 179 USD (49 000 HUF) áron. A Krypton már inkább a csúcskategóriás házak közé tartozik, mind az anyaghasználat terén. Mindkét oldalán csuklós temperált üveglapok vannak. Itt is találunk eltávolítható PSU fedelet és ez mellé társul az állítható RGB világítás, amit szinkronizálhatunk alaplappal. A ház kapott fent és az előlapi részhez 360 mm-es radiátorokat.

És a végére itt van a moduláris Project X prototípus, ami igazán erős kinézettel rendelkezik és az abszolúte csúcskategória képviselője. Képek magukért beszélnek. Ezzel a szörnyeteggel is találkozhatunk a negyedik negyedévben, és a miénk is lehet. Információk szerint olyan 229 USD és 249 USD között, azaz 62 300 HUF és 67 730 HUF-ba között megvásárolhatjuk.