powered by www.bluechip.hu

TOP 10 Prémium fejhallgató – Hangminőség nagyjai

by Gergő
2018. March 05. 16:20
Összeválogattunk egy 10-es listát a 2018-as felső kategóriás fejhallgatókról, amik alkalmasak utazáshoz, emellett otthoni vagy kinti használatra is. Igyekeztünk a kategóriában olyan termékeket keresni, melyek elérhetőbb áron képesek teljesíteni azt, amit drágább testvéreik.

1. BOWERS & WILKINS P9 SIGNATURE

Kialakítás: Nyitott

Frekvencia válasz: 2Hz-30KHz

Meghajtó méret: 40mm

Kábel: 1.2m TFi, 1.2m Standard, 5m standard


A P9 Signature fejhallgató kezd a csúcskategória irányában mozdulni, de az ár és a minőség mutatja, hogy igazából csak egy belépő szint a komolyabb fejhallgatók szintjébe. A P9 Signature olyan sztereó hangzást biztosít, ami szinte minden zenei stílus hangzását tisztán adja vissza. Gazda és finom hangzás jellemző a P9-re. DAC technológiának köszönhetően részletgazdag hangzást ad, főleg akkor, ha bakelit, audió lemez vagy magas minőságű felvételekről van szó. Hangzás akkor sem okoz csalódást, ha magas bitrátájú tömörített zenét hallgatunk telefonról.

Kényelmet a fejpánt és a csésze közötti izületek finom kialakítása biztosítja. Ennek köszönhetően a memóriahabbal ellátott csészék hosszabb ideig viselhetők.


- Lenyűgöző hangzás

- Remek hang ”feljavítás”

- Kiváló kényelmes viselet


2. AUDIO TECHNICA ATH-A1000Z

Kialakítás: Zárt

Frekvencia válasz: 5Hz-43KHz

Meghajtó méret : 53mm

Kábel: 3m hosszú


Az ATH-A1000Z árban még mindig nem egy csúcskategóriás darab, ám nagyszerű benyomást kelt kidolgozottságával és hangminőségével. Tömörített audiófájlok is remekül szólnak rajta, de maximum kipréseléséért ajánlott hozzá egy erősítő, vagy DAC, de igazán a magas minőségű technológiáknál mutatkozik meg a fejhallgató teljesítménye. A nagyméretű matt vörös alumínium csészék mögött két 53 mm-es dinamikus hangszóró duruzsol. Az összeszerelést japánban végzik. A keret magnézium ötvözetből készült, amin helyet kapnak a párnázott ívek, ezek felelnek a tartásért és kényelemért.

Zárt design nem kínál ugyanolyan kiterjedt hangszínt, mint mást fejhallgatók, viszont ennél az eszköznél oldalt nem szivárog ki annyi zajt, mint más fülesek esetében. Remekül szigetel, így kiváló választás, ha nem egyedül él a felhasználó.

Az ATH-A1000Z rendkívül részletgazdag hangzást biztosít. A hangszerek egyértelműen a helyükön vannak, tisztán hallani minden hangsávot és részletet, azokat a részletek is hallhatók, amik más esetben nem. Magas- és középhangok a helyükön vannak a basszus pedig mély és pontos, nem csattan, nem torzít.


- Igazi hi-res teljesítmény

- Kiváló anyaghasználat és formatervezés


3. SENNHEISER MOMENTUM 2.0 AROUND EAR

Kialakítás: Zárt

Frekvencia tartomány: 16Hz-22KHz

Meghajtó méret: Nem ismert

Kábel: 1.4m és 3.5m


Sennheisert nem kell bemutatni senkinek, hiszen a világ egyik legismertebb és legkiválóbb márkája audiotechnika terén. Momentum 2.0 pedig az egyik kiemelkedő terméke, ami tökéletességet sugall magából megjelenésével és teljesítményével.

A kétcsuklós fejpántnak köszönhetően a Momentum 2.0 praktikus hordozható fejhallgató lehet. Aktív zajcsökkentésnek köszönhetően jobban szól például tömegközlekedésben, mint társai. A bőr, plüss és a memóriahab összetételű fülpárnák rendkívül puhák és kiváló kényelmet biztosítanak a viselőnek.

A hangminőség kifogástalan, precíz és abszolút részletgazdag. Minden a hang a helyén van és tisztán szól. Azt adja, amit egy Sennheisertől várni lehet.


A kényelmes, jól párnázott füles kényelmes viseletet biztosít, és könnyen illeszkedik mindenféle méretű fejre. A hangzásta Sennheiserekre jellemző kellemes melegség, és szolid energia hatja át.


4. BOWERS & WILKINS P5 SERIES 2

Kialakítás: Zárt

Frekvencia tartomány: 10Hz-20KHz

Meghajtó mérete: 40mm

Kábel: 1.2m


Bowers & Wilkins frissítette a P5 fejhallgatót. Ideális otthoni használatra, vagy mindennapi használatra utcán, tömegközlekedésen, vagy akárhol. Elegáns szolid kinézetével szinte minden stílushoz passzol.

A fejhallgató kialakítása és fülre helyezhető párnáival kiváló kényelmet és mobilitást biztosít. A P5 a gyártó részéről egy szilárd belépés egy szélesebb fogyasztó piacra a csúcskategóriás fejhallgatók között. Ám a P5 Series 2 óriási javulást mutat ez első modellhez képes, ami eleve magába foglalja a márkanévhez tartozó összes védjegyet, mint a hangminőség és prémium formatervezés.

A hangzás itt egy meleg, tiszta és nagyszerű középértékkel nyilvánul meg. Elődjénél a mély hangok nem voltak teljesek, de az új generációnál már a mélyek is tökéletesen hallhatóak.


A kevlár membránjairól ismert B&W ezúttal sem hagyta magára a részletekre figyelő rajongóit. A fülesnek a kategóriájához mértem kimondottan jó felbontása van, minden apró és halk részletet hallhatunk a zenében. Mindezt egy prémium anyagokból készített, formatervezési remekműként vehetjük a kezünkbe.


5. PHILIPS FIDELIO X2

Kialakítás: Nyitott

Frekvenciatartomány: 5Hz-40KHz

Meghajtó mérete: 50mm

Kábel: 3m


Lehetséges, hogy talán ez az a fejhallgató amire azt lehet mondani, hogy a legkényelmesebb a piacon. X2 nagy, terjedelmes, felhőszerű puha fülpárnákkal van ellátva. Első ránézésre súlyos darabnak tűnik és az 50 mm-es neodímium hangszóróknak, a lágy függőszalagnak és könnyű anyagok használatának egy rendkívül kényelmes darabról van szó.

Kinézetre egy letisztult, fekete színével elegánsabb, vonzó megjelenésű fejhallgató. A szövött fém kombinációja a bőrrel borított memóriahabos fülpárnával a felső kategóriát képviseli. A remek formatervezéssel a fejhallgató az a termék, ami remekül néz ki egy lemezjátszó tetején.

MQA Tidal Masters és Chord Mojo DAC segítségével számítógépen az X2 azonnal láthatóvá válik és használható rendkívüli élvezetes hatást biztosítva. Finoman dominál a középhangzás, de basszus kissé erőteljes. Az eredmény összességében egy sima és széles hangzástartomány.


Nem tudom, hogy lehet-e egy fülhallgató szexi, de amennyiben igen, akkor a Philips megtalálta a módját. Ez a füles egyszerűen gyönyörű, és önmagában annak is terápiás hatása van, ha valaki felveszi, és megnézi magát a tükörben.


6. AUDIO-TECHNICA ATH-MSR7

Kialakítás: Zárt

Frekvenciatartomány: 5Hz-40KHz

Meghajtó mérete: 45mm

Kábel: 1.2m és 3m


Ára ellenére ez a fejhallgató Japánban készül prémium anyagokból, és képes drágább kategóriákra jellemző hatást kelteni.

Tény, hogy kissé megtévesztő húzás a gyártótól, de a 45 mm-es hangszórók teljesítménye nem okoz csalódást. Minden a helyén van, bár a basszus kicsit gyenge számomra. Ezt leszámítva kiegyensúlyozott hangzást kap a felhasználó, amit a füle szeretni fog. 


A kiegyensúlyozott hangzás előnyössé teszi finom akusztikus muzsika hallgatására, de az erős basszussal operáló Manson és Lindemann dalokhoz nem a legjobb választás. Nem terheli a fület, kiegyensúlyozott, lágy hangzása van, és kimondottan stílusos a megjelenése.

7. SENNHEISER HD599

Kialakítás: Nyitott

Frekvencia tartomány: 12Hz-38.5KHz

Meghajtó mérete: 38mm

Kábelek: 1.2 és 3m


Rendkívüli kényelmet biztosít a nagy plüss ás velúrból készült fülpárnáknak köszönhetően. Forma és színek és a bőr borítású fejpánt adnak egyfajta vintage hatást a terméknek. Fejpánt állítható, hogy a lehető legkellemesebb legyen a viselet.

A HD599 nem egy olcsó darab, de cserébe tisztességes hangminőséget kapunk, ahogy azt egy Sennheiser-től illik. A HD599 összetetteb eszköz, mint társai. Alkalmas zenehallgatás mellett akár játékra vagy filmnézésre is. Filmek esetében rendkívül jól kezeli a térhatású hangokat és mély hangzásokat.

A Sennheiser ezen fejhallgatója lehet az előszoba királya. Kinézete miatt inkább otthoni használatra ajánlott, szabad téren is jól teljesít, de elég feltűnő utcai viseléshez.


Az 599 kategóriájának csúcsa, felbontásban, dinamikában, mindenben, de a számozás csalóka: Az 599 nem egy apró lépésre van a 600-astól, a két füles közötti különbségnél ajánlatosban az árcímkék közötti különbségből kiindulni. Az 599 nem csúcskategóriás füles, de a középkategória egyik legjobb ár-érték arányú választása minden tekintetben.


8. GRADO SR80E

Kialakítás: Nyílt

Frekvencia tartomány: 20Hz-20KHz

Meghajtó mérete: 40mm

Kábel: 1.8m


Grado egy olyan márkanév, amely azonos a komoly hangminőséggel. Új terméke az SR80E, ami egy kompakt méretű vintage kinézetű fejhallgató. Első használatkor az old school fülpárnák kényelmetlenek ahhoz a plüss-bőr kombinációhoz, amit a felhasználók megszoktak, de hamar hozzá lehet szokni, és párnázott modelltől eltérően kevésbé fog izzadni a viselő füle.

Dinamikus, teljes értékű magas hangokat produkál. Ütemek és a mély hangzások is egész szépen a helyükön vannak. Részletgazdag hangzást szolgáltat, de a munka nagy részét a középtartományokban végzi inkább. Emellett viszont széles skálán mozog a hangzás.


Jó árához képest széles a hangtartománya, kellemes hangzást, és kényelmes viseletet biztosít. Ez egy kimondottan jó ár-érték arányú füles ebből a szempontból.

9. AKG K52

Kialakítás: Nyitott

Frekvenciatartomány: 18Hz-20Khz

Meghajtó méret: 40mm

Kábel: 2.5m


AKG K52-es egy kifejezetten beltéri fejhallgató. Kinézetre és összetételre kellemes meglepetés. Fülpárnák kényelmes, lágy érzetet nyújtanak. Hangzása kevésnek tűnhet, de tudni kell az AKG korlátozásait vásárlás előtt. Ha ezzel nincs tisztába a kedves felhasználó, csalódás érheti és úgy érezheti magát, mintha kirabolták volna.



10. MASTER & DYNAMIC MH40

Kialakítás: Nyitott

Frakvenciatartomány: 3hz - 65,000hz

Meghajtó méret: 45mm

Kábel: 2 m


Steampunk kivitelben a Master & Dynamic MH40, a gyártó egyik legfrissebb portékája. A fejhallgató összeszerelését kézzel végzik, mivel bőrből, báránybőrből, minőségi acélból és alumíniumból készítik. Ennek köszönhetően ránézésre és kézbe véve is erősen prémium kategóriásnak érezzük a terméket.

A 45mm neodímium hangszórók pedig, gazadag és széles skálájú hangzást kölcsönöznek, amely tökéletesen megfelel pop, rock, egyéb népszerű könnyűzenei stílusnak, vagy lényegében bárminek: van, ami nem fér bele a 3 és 65 000 Hz közötti tartományba?