powered by www.bluechip.hu

Monster Energy Supercross Official Video Game Teszt

by Gergő
2018. February 19. 12:55
Már évek óta létezik hivatalosan engedélyezett AMA Supercross játék. Az 1990-es évek végén az EA és 989 Sport (SONY) szolidan versengett egymással, hogy megszerezzék a jogokat. 2018-ra a Milestone – MXGP sorozat mögött álló csapat – kapta meg lehetőséget a hogy elkészíthessék a Monster Energy Supercross hivatalos videójátékot a rajongó örömére. A játékban versenyzők bőrébe bújva vehetünk részt a kihívásokon, amik között a 250Sx és 450Sx osztályok is részt vesznek.

monster energy supercross offical video game test banner

Monster Energy Supercross-ban olyan versenyzők szerepelnek, mint Ryan Dungey és Ken Roczen, valamint mindenki a 2017-es szezon versenyzői közül. A idei szezon még rég indult és a játék, ugyebár az előző szezonra épült, úgyhogy találkozni fogunk eltéréssekkel, de ezek olyan dolgok, amit a készítés során nem lehetett előre látni. De sajnos hiányosságok megmaradnak.

monster energy supercross offical video game test

A játékon belül teljesítve a pályákat Prestige pontokat szedhetünk össze, emellett versenyen belüli trükközéssel – mint szaltó, vagy superman – további pontokat gyűjthetünk. A pontokat pedig elkölthetjük a motor teljesítményének vagy a versenyzőnk képességeinek fejlesztésére, amikben a megszerzett szponzorok is segítségünkre lesznek. A játékban tonnányi hivatalos licenccel ellátott alkatrész található. Rengeteg testreszabási lehetőségünk van a játékban és kapunk egy pályaszerkesztőt is, ami elég izgalmasra sikerült. Viszont nincs részleges törlés gomb a szerkesztőben, ami elég komoly hiba. Vissza tudunk lépni bizonyos szakaszokra, és módosíthatjuk azokat, de nem enged lépéseket visszavonni. Így fennáll a lehetősége annak, hogy az elejéről kell kezdenünk az egészet, pedig csak egy ugratót szerettünk volna törölni.

monster energy supercross offical video game test

Aki ismeri a Milestone-t az tudja, hogy a csapat a korábban kiadott MXGP sorozaton dolgozott. Ez alapján azt kell állítanunk, hogy azért van háttérben tapasztalat bőven, hogy egy ebbe a témába illő új játékot létrehozzanak. Ennek ellenére a Monster Energy Superscross-ban találkozhatunk olyan hibákkal, amikre nem volt példa az előző projektek esetében.

A játék alatt egy Unreal motor duruzsol, aminek működése nem legjobbnak. A fizika időnként furcsa lehet és nincs konzisztencia. Az ugratók a ritmusról szólnak többnyire, hogy hogyan közelítjük meg, és hogyan kezeljük az ugrást. De meg kell küzdeni minden trükkért.

monster energy supercross offical video game test

Az AI nem is jó de nem is rossz. Érzik, hogy a pályán vannak. Esések, balesetek egész jól néznek ki. Pályaelemek is egész szépen kidogozottak és rendben átjön a motocross versenyérzet is. Világítás és fénydinamika, száraz és nedves pálya viselkedése feldobja a feelinget. A fizika ezt is figyelembe veszi, hogy nagyobb diverzitást adjon a versenyzéshez. Négy kameranézet választható, ebbe tartozik két first person nézetet is. Az egyik sisakkal a másik sisak nélkül.

monster energy supercross offical video game test

Sajnos találkozunk optimalizálási problémával ebből adódóan nem tudja a játék a fix 60 FPS-t. Az egyéni játékosok modelljei hiányoznak, de a valódi versenyzők arcait minden személy esetében jól jelenik meg.

És a végére maradt a multiplayer, lobbik és a quickplay.

Nem a legtutibb multiplayer, de élvezhető. Több versenyre indíthatunk bajnokságot, de nincs online bajnokság. Sajnos a balance nem igazán működik, mivel hajlamos egybeszórni a különböző szintű játékosokat. A csatlakozásnál is adódtak kisseb döccenők. Időtúllépés töltésnél vagy verseny kellős közepén kapunk egy kérem várjon kiírást, miközben a motor megy egyenesen. Ritka eset, de ilyenekor esélyes, hogy csak egy újraindítás segít rajtunk.

A Milestone szilárd alapokra helyezte a Monster Energy Supercross játékot. Ha a csapat tovább viszi ezt a vonalat egy izgalmas és különleges sorozatot kaphatunk tőlük. Bár akadtak gondok a játékkal, de a végeredmény egy jól összerakott projekt lett, és a motorcross témában egy kiemelkedő darab lett. Nagyon jól ragadja meg és adja át a motorversenyérzést. Fénydinamika és fizika egész jól működik, szóval élvezetes darab lett, amit megéri kipróbálni. Rajongóknak pedig valószínűleg kötelező darab lesz a polcon.

monster energy supercross offical video game rate