powered by www.bluechip.hu

GoClever Sound Club Master bemutató

by Péter
2017. May 22. 22:09
A GoClever kínálatában számos különleges termékkel lehetett eddig is találkozni, nemrég azonban egy olyan megoldások járt nálunk, melyre elsőre szavakat is nehéz találni. Az biztos, hogy a GoClever Sound Club Master nem egy átlagos megoldás, hiszen már a koncepció is különleges, a megvalósítás pedig egészen jól sikerült, így van mit elemezni az összképen.



A termék igazából egy minden földi jóval megáldott hangszóró, mely ha akarjuk, akkor úgy viselkedik, mint egy átlagos hangszóró, de többet akarunk kihozni belőle, akkor arra is készen áll. Kezdjük is rögtön a külsővel, hiszen elsőre talán egy kicsit ijesztőnek tűnhet, pedig nem egy bonyolult szerkezet. Alapjában véve valóban úgy néz ki, mint egy hangszóró, méghozzá a vaskosabb fajtából, amelyekkel sokan csak koncerteken találkoznak. 

A készülék két oldalán semmi extrával nem találkozhatunk, előröl nézve egy átlagos hangszóró képét festi, így az érdekesség főként felül van, de azért hátul és alul is akad meglepetés. Alul például két kerekes talpat is találunk, mely a készülék hátuljába épített fogantyúval függ össze, hiszen egy kisebb bőröndhöz hasonlóan könnyen húzhatjuk magunk után, nem kell cipelni. Ez különösen úgy nyer értelmet, ha megtudjuk, hogy a termék súlya 13,2 kg, amit azért nem szívesen kapnánk ölbe.



Felül pedig egy kisebb káosz kapott helyet, de itt érjük el a készülék legtöbb különleges funkcióját. Az elrendezés egyébként egészen logikus, a képet a középre elhelyezett kétcsatornás mixer uralja, mely lehetővé teszi, hogy a bejátszott zenéhez különféle effektusokat adjunk hozzá, illetve karaoke-zni is ennek a segítségével tudunk, hiszen az egyik csatornára bejátszhatjuk az alapot, míg a másikon a mikrofont adjuk hozzá.

A felső részen kaptak helyet az extra csatlakozók, melyek között két USB csatlakozót, vonalbemenetet, mikrofon csatlakozási lehetőséget és AUX csatikat is találunk. A csatlakozók felett a termék talán legfurcsább extrája, az RGB világítás kapott helyet, melyet büszkén hirdet a gyártó, de őszintén szólva nem valami nagy szám. Természetesen csak sötétben mutatkozik meg a teljes pompa és akkor is leginkább a közeli felületeken való tükröződés lehet érdekes. Persze egyáltalán nem baj, hogy benne van, de a kellemes extránál nem több.



Ami viszont nem igazán látható, de nagyon fontos, az a beépített FM Rádió és a Bluetooth csatlakozás. Előbbit nem igazán kell magyarázni, a készülék hátulján lapul meg az igen magasra kihúzható antenna, mellyel nagyon hamar megtalálhatjuk kedvenc adóinkat. A jel erős és pontos, örülhetünk, hogy erre is gondoltak a fejlesztők. A Bluetooth csatlakozási lehetőség azonban talán relevánsabb a célközönség számára, hiszen nem titkoltan főként fiataloknak készült a Sound Club Master.

A fiatalok pedig ma már a zenei streamek és Bluetooth-hangszórók világában élnek, így számukra ez lehet a legkézenfekvőbb csatlakozási lehetőség. Szerencsére ez is jól működik, az okostelefonunk hamar megtalálja a Club Master-t és egy rövid párosítás már küldhetjük is rá a zenét, vagy igazából bármi. A zenelejátszó mellett ugyanis a készülék minden hangját a hangszóróra irányítja, vagyis YouTube videókat és filmeket, sorozatokat is feldobhatunk vele. A hatótávot 10 méterig írják, de természetesen ez nagyban függ a két készülék közötti felületektől.

Ami még nagyon fontos, az a beépített akkumulátor, mely 4500 mAh-s, ami elsőre nem tűnik soknak ekkora mérethez, de nagyjából 5 órán át bulizhatunk belőle. Persze van egy 12V-os tápcsatlakozása, tölteni lehet a belső akkumulátort és akár egy külső egységről is táplálhatjuk, ami akkor előnyös, ha nem szeretnénk mondjuk a nappali közepén a kábelét végighúzni.



A hangzást a 10 hüvelykes mélynyomó, a 3 hüvelykes közép-, és az 1 hüvelykes magas-sugárzó teszi nekünk össze. A 100W teljesítmény sokak számára nem tűnhet valami nagynak, de mivel célszer a termékkel egy szobában tartózkodni a működése alatt, ezért arra a távolságra bőven elegendő. Természetesen a hangerő maximumához közelítve egyre erősebbé válik a torzítás, de alapjában véve hangos zenénél is jól szól. Méretéhez képest abszolút elégedettek lehetünk, házibulihoz és kisebb helyi összejövetelekhez bőven elegendő szufla van benne, a mellékelt távirányítónak hála pedig akár az emberektől kissé távolabb vagy nehezebben elérhető helyekre is elhelyezhető.

Összességében tehát egy jól használható, igencsak különleges termékről beszélhetünk, melynek igenis van létjogosultsága. A szórakozásra vágyó fiatalok körében ugyan nem számít kifejezetten olcsó kiegészítőnek, de egy karaoke partit simán lehet rá építeni, így nemcsak otthon, de kisebb vendéglátóhelyeken, kocsmákban is kiváló választás lehet, hiszen egy igazi szórakoztatógyárat vásárolunk.