powered by www.bluechip.hu

FlatOut 4 – Total Insanity PS4 ajánló

Roncsderbizni még mindig szórakoztató

by Sommendáré
2017. March 17. 11:10
Címkék: konzol, ps4, xboxone, racer
Nem, továbbra sem az eredeti fejlesztőcsapat - Bugbear Entertainment – keze által készült az új rész, de a Kylotonn Entertainment nem okozott csalódást, legalább is nekem nem. Annak ellenére, hogy az autós játékokért nem vagyok oda – sőt utoljára amivel játszottam az a Need for Speed első része volt – a FlatOut 4-el meglehetősen jól elszórakoztam.

Nem fogok hazudni. Az autós játékokkal nem vagyok nagy barátságban, egyszerűen béna vagyok bennük, és mivel nincs sikerélményem, miért is szeretném őket? A Flatout 4 viszont úgy nyújt szórakozást, hogy nem kötelező benne a legjobbnak lenni. Mindez annak köszönhető, hogy rengeteg játékmód található benne, így mindenki megtalálja magának a kihívást vagy az egyszerű agyatlan szórakozást. Nekem leginkább a kaszkadőr mutatványok tetszettek, melyek ugyan nélkülöznek mindenféle valóságtartalmat - már csak azért is mert sofőrünk nem hord magán védőruházatot -, és csak póló+farmer kombóban repül neki elég kemény fakockákból épített várnak, de ennek ellenére baromi élvezetes újra és újra katapultálni az ülésből és métereket repülni, hogy minél nagyobb rombolást vigyünk véghez.


Választhatunk, hogy külön karrierbe kezdünk, ami szinte minden ilyen jellegű versenyzős játékban van. Tehát saját autók, azok tuningolása, versenyek, amelyekért pontokat kapunk, melyeket ugye fejlesztésre költhetünk vagy csak kozmetikai cuccokra. A Flatout módban rengetegféle játékmódot találunk, kezdetben csak néhány van feloldva, de pontokat gyűjtve szépen kipróbálhatjuk mindegyiket. Ezek között vannak a már említett kaszkadőr mutatványok, mint mondjuk a Cup Pong, ami a sör pong megfelelője. A lényege, hogy sofőrünket katapultálva a kocsiból bele kell lőni az óriási műanyag poharakba. Beteg, de tényleg. Ennél már csak a fakockavár lezúzása őrültebb. Nekem nem mentek valami jól, de így is jót szórakoztam, mert nevetséges már csak a gondolat is, hogy megpróbálok ledönteni egy fakockavárat egy emberrel…

De választhatjuk a Total Destruction módot is, ami egy aréna mód, ahol különböző roncsautókkal kell egymást lezúzni. Nem túl bonyolult, de a stresszt jól le lehet benne vezetni. Egy-egy játékmód feloldásához nagyon sok pontra van szükség, némelyik kicsit nekem irreálisnak is tűnik, de ez is egy módja annak, hogy rávegyék az embert a játékra, csak hát választani kell, hogy karriert kezdünk és ott költjük el pontjainkat, vagy inkább minél több játékmódot oldunk fel.



Mint régen most is elég sokféle autót szerezhetünk meg, bár engem ez kevésbé izgatott, de aki szereti az ilyen játékokat, az mazsolázgathat bőven. 

A játék legnagyobb pozitívuma számomra a zene volt. Meglepő, hogy egy játékban ez a legnagyobb élvezet, de eszeveszett jó tracket raktak össze. Csak a soundtracket én meg is fogom szerezni, mert hihetetlen ütős számok vannak a játékban, amelyek remekül illenek a hangulathoz. Tehát tömény zúzásra kell számítani a játékban is, és zenében is. Rock, blues beütéses ska és így tovább van mindenféle jó. Például PS4-en most is megy a játék, de csak azért, hogy halljam a zenét…

A FlatOut 4 természetesen nem csak PS4-re érkezik, de PC-n (itt ugyan csúszik a megjelenés) és XBOX One-on is lehet majd élvezni.

Nem váltja meg a világot a játék, de a sorozatba sikerült újra életet verni úgy érzem, és komolyan mondom, már csak a zenéért is megérte az árát. Apró szépséghiba, hogy a multiplayer módhoz szükséges a Playstation plus...*morc*