powered by www.bluechip.hu

Újdonság a Shuttle-től, a DQ170 Mini PC

by Voodoo
2016. October 25. 14:33
Címkék: , shuttle

A Shuttle bejelentette az új Mini PC-jét, amely a DQ170 névre hallgat. A különlegessége, hogy Intel vPro kompatibilis processzorral szerelt számítógépet, akkor is vezérelhetünk távolról, ha az a gép ki van kapcsolva. Ez rendkívül hasznos lehet nagy cégeknek, ahol nincs idő arra, hogy egy szakember az összes gépet körbejárja. A rendszergazda például távolról el tudja indítani az eszközt, be tud lépni a BIOS-ba, be tud tölteni egy rendszer képfájlt is akár.

Az DQ170 a legújabb Intel processzor mikroarchitektúrával rendelkezik, így támogatja a Celeron, Pentium és Core processzorokat, amelyek az LGA 1151 foglalatra lettek tervezve és nem fogyasztanak többet 65 Wattnál. A két SO-DIMM foglalat maximum 32GB DDR3L memóriát képes fogadni. Található még a a DQ170-ben két darab M.2 csatlakozó, amelyhez PCIe SSD-t (NVMe)vagy WLAN modulokat csatlakoztathatunk.

A 43mm vastag, lapos acélháznak és dupla ventilátoros kialakításnak köszönhetően a felgyülemlett hő könnyen távozik és egy darab 2,5 hüvelykes meghajtónak is helyet ad. A Shuttle DQ170 vízszintesen és függőlegesen is rögzíthető VESA állvány segítségével.

Tervezett működési hőmérséklete 0-50°C, ami garantálja a biztos működést durva környezeti tényezők mellett is.

A következő rövid videó körbejárja a terméket és annak fontos jellemzőit.