powered by www.bluechip.hu

Tesztasztalon az új Zalman HPS300

A Zalman új gamer fülese már kapható a Bluechip -nél!

by Morzan
2015. March 24. 17:58
Címkék: headset, gamer, zalman
A Zalman előrukkolt új gamer fülesével, amely a HPS300 nevet kapta. Az elején szeretném már felhívni a figyelmet arra, hogy egy alsó kategóriás fejhallgatóról beszélünk - nem csúcstechnika. A Bluechip webáruházban mindössze 3.550 Ft -ért megvásárolható! Na de nézzük is meg, hogy mit kapunk a pénzünkért!
Most kicsit rendhagyó módon fogjuk elemezni a terméket és azokat az információkat melyeket a gyártó ígér nekünk. Egy ilyen árkategóriában lévő fejhallgatónál az ember első kérdése, hogy "Hát igen, az tény, hogy jól néz ki és a gyártó neve is ismerős - na de miért ilyen olcsó?" illetve "Mivel tudhat ő kevesebbet a több 10.000 Ft -al drágább rokonainál?" Gyakran ez bizonytalanítja el az érdeklődőket. Csak azért nem veszi meg, mert azt gondolja, hogy oka van annak, hogy ennyibe kerül. Pedig lehet, hogy egy tökéletes, megbízható termék boldog tulajdonosa lehetett volna - de ő inkább a pár ezerrel drágábbat viszi haza mondván, hogy ha drágább, akkor biztos jobb is. Nos ez az állítás nem mindig igaz és a tesztek is pont ezért vannak, hogy ezt bebizonyítsuk. 
  • Kiváló hangminőségű gaming headset
  • 50 mm-es macro hangszóróegység
  • Erőteljes basszus
  • Magas minőségű mikrofon
  • Hardveres hangerőszabályzó eszköz
  • Hangszűrés
  • Kényelmes fejpánt
  • Ideális kábelhosszúság PC-hez
... a gyártó oldalán ezeket a pontokat olvashatjuk. Azonban ezeket lejjebb ki is fejti. Eddig nem igazán tudunk belekötni. A "Kiváló hangminőségű gaming headset" -re tudnánk azt mondani, hogy a teszt végén meglátjuk. 

 

"A legjobb minőségű hangzás játékokhoz, zenéhez, videochat-hez, online tanuláshoz." - Itt kiemelnénk a játékokhoz címszót, mivel egy Gamer fejhallgatóról beszélünk. Ennek köszönhetően a gyártó erőteljes basszust rakott bele, hogy akció közben az esetleges robbanásokat kihangsúlyozza. "Élő és tiszta hangminőséget nyújt" - Az 50 mm -es macro hangszóróegységnek köszönhetően valóban tiszta hangminőségben lehet részünk. Kevésbé érezhető a doboz hangzás. "A továbbfejlesztett basszusrendszerrel még a legkeményebb basszushangzás részletei is hallhatók." - A teszt során felfedeztük, hogy ha maximum hangerőn hallgatunk egy számot, akkor a basszus hatására (amely valóban erőteljes) elkezd remegni a fejhallgató a fejünkön. Ezt nem sorolnánk a hátrányokhoz, azonban érdekes jelenség. 

 

"Szabadon pozicionálható a felhasználó igényei szerint, és bármilyen alkalmazásban tiszta hangot rögzít." - A mikrofon tiszta hangzást nyújt. Nem recseg, azonban egy enyhe sípolást véltünk felfedezni, ami nem zavaró. "A hangerő kényelmesen állítható a hardveres hangerőszabályzóval" - Azonban a mikrofont nem tudjuk ki és be kapcsolgatni. "A fejhallgató kiszűri a külső zajokat, hogy a felhasználó a játékra vagy zenére koncentrálhasson" - A fejhallgató párnái igen kényelmesek és hosszú viselet után sem nyomja el a fület.  "Az állítható fejpánt hosszan tartó kényelmet nyújt."-  A pánt része állítható, így mindenki számára percek alatt kényelmesre varázsolható. "A hosszú, 2m-es kábellel a fejhallgató kényelmesen használható akkor is, ha a PC távolabb van." - 2 db ezüstözött Jack csatlakozó található a kábel végén. Egyik a mikrofont, másik pedig a hangot működteti. 



Anyaghasználat terén pedig - a párnákat műbor borítja, továbbá a fejpánt tetejét is - nagy részben viszont a műanyag az uralkodó a termék többi részén. Szövettel találkozhatunk a párnák belsejében, illetve a kábelezést is piros, fekete szövet borítja.

Összegezve: Kellemeset csalódtunk a Zalman Gamer fejhallgatójában! Valóban azt kapjuk, amit ígérnek nekünk. Tiszta hangzás, kényelem, megbízhatóság. A Bluechip webáruházban mindössze 3.550 Ft -ért megvásárolható!