powered by www.bluechip.hu

Sporteszközök haladóknak

Ami nélkül el se kezdd az edzést

by Blake Dashed
2014. July 24. 08:25
Címkék: samsung, okosóra, fitness,
Ha komolyan szeretnél nekiállni az edzésnek, jó, ha testileg és lelkileg is felkészülsz rá: ne azonnal maratoni futással kezdj, és ne tölts el egyszerre két órát az edzőtermi gépek gyűrésével. Ezzel ugyanis alaposan elveheted a kedved attól, hogy csatlakozz a rendszeresen sportolók csoportjához. Ha hajlamos vagy kifogásokat keresni, lebeszélni magad az edzésről, akkor a megfelelő sporteszközök beszerzésével sokkal könnyebben rá tudod venni magad a sportolásra. Kiss Virág, Arnold Classic Bikini modell győztes fitneszversenyző szerint a haladóknak az öltözék mellett érdemes néhány spéci kütyübe is beruházni.


„A kezdő és haladó sportolók is akkor tudnak fejlődni, s így motiváltak maradni a további edzésekhez, ha saját élethelyzetüknek, testi adottságaiknak, motivációjuknak megfelelő sportot választanak. Ha valaki beleszeret a futásba, akkor fusson, de ha a labdasportokat szereti, járjon el fallabdázni” – fogalmaz Kiss Virág, Arnold Classic Bikini modell győztes fitneszversenyző. Bárhogy is döntesz, a megfelelő sporteszközök nélkül nem érdemes belevágnod egyetlen sportba se, mert lelkesedésed korántsem lesz hosszú távú, rosszabb esetben pedig le is sérülhetsz.


Az első és talán legfontosabb sporteszköz maga a ruházat. Kiss Virág szerint a legfontosabb, hogy olyan felszerelést válasszunk, amely nem akadályoz a mozgásban. „Ha már haladó vagy, érdemes olyan ruházatot választani, amely úgynevezett szellőző anyagból készült. Ezeket viselve nem izzadsz annyira, kellemes viseletet biztosítanak, így lesz igazán élmény a mozgás. Nőként mindemellett nagyon fontos a jó minőségű sportmelltartó beszerzése is, mivel edzés közben óriási teher hárul a mellet tartó szövetekre” – hangsúlyozza. Egyes sportoknál, mint például a görkorcsolya vagy a biciklizés, a mechanikai sérülésektől is óvnod kell a testedet, viselj bukósisakot, csukló-, könyök- és térdvédőt. 

A kényelmi felszerelést azok a sporteszközök követik, amelyeket már olyanoknak fejlesztettek ki, akik hetente több alkalommal járnak edzeni. Egy személyi edző például sokat segíthet a terved összeállításában, de ha nem akarsz más időbeosztásához igazodni, vagy drágállod az edző óradíját, a Samsung kifejezetten sportolásra fejlesztett Galaxy S5 telefonján található S Health alkalmazása és a Gear Fit okoskarkötője vagy Gear 2 okosórája tökéletes edzőtársad lehet. Az S Health teljes edzésprogramokat kínál, s részletesen bemutatja, hogy mit, hogyan kell végrehajtanod. Komplett futó edzésterved pedig segíthet abban, hogy akár sportversenyeken is büszkén vehess részt.


„Nagy segítség, ha valaki az edzés közben felhívja a figyelmedet arra, hogy mennyit végeztél el, mennyi van hátra, hány kalóriát égettél el. Ösztönöz, s valódi kikapcsolódássá teheti a sportot” – fogalmaz Kiss Virág. A Gear 2 és Gear Fit okosórákkal pedig a beállítások miatt sem kell félbeszakítanod a tréninget, hiszen az elindított programot a csuklódon keresztül is irányíthatod.