powered by www.bluechip.hu

Érdeklődnek a Nokia dolgozók után

Lehet, hogy mégsem maradnak sokáig munka nélkül

by Blake Dashed
2014. July 20. 10:15
Címkék: apple, microsoft, lumia, hírek, nokia
Már több cég, köztük az Apple iPhone-ját is gyártó Foxconn leányvállalata is érdeklődik a komáromi Nokia-üzem elbocsátásra kerülő dolgozóinak foglalkoztatása iránt.
A lap szombati számában azt írták, ez a leánycég, a PCE Paragon Solution Kft., amely rendelkezik termelőegységgel Székesfehérváron, és már van gyártóegysége a komáromi Nokia-gyár közelében is. A lap értesülését a cégnél megerősítették, de részleteket nem kívántak közölni. A további érdeklődőkről László Zoltán, a Vasas Szakszervezet helyi alapszervezetének vezetője beszélt a lapnak, de ő konkrét cégeket nem kívánt megnevezni.

A Microsoft csütörtökön jelentette be, hogy bezárja az 1800 dolgozót foglalkoztató komáromi Nokia-gyárat. A lap emlékeztet arra, hogy Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a bejelentést követően elmondta: a kormányzat a gyárbezárás következményeinek enyhítésére öt elemből álló akciótervet dolgozott ki.

Ennek részeként az államtitkár utasította a befektetési ügynökség vezetőit, hogy azonnal gyorsítsák fel az előrehaladott tárgyalásokat azzal a három külföldi vállalattal, melyek Komáromban jelentős munkahelyteremtéssel járó termelő beruházást akarnak létrehozni.

via MTI