powered by www.bluechip.hu

Bemutatták az Android L-t

Szebb külső, gyorsabb szoftverek, és még az akkuik is tovább fogják bírni.

by Blake Dashed
2014. June 26. 20:37
Címkék: l, az, tablet, mobiltelefon, android
Tegnap a Google bemutatta Android operációs rendszerének legújabb verzióját, és természetesen az egyre figyelemreméltóbb számok is előkerültek a Google I/O fejlesztői konferencián.


A napokban már sejthető volt, hogy lehull a lepel a legújabb Androidról, amelyet „L” fantázianévvel illettek, és teljesen új dizájnelemekkel bővült. A vállalat a bejelentés során természetesen a számokról sem feledkezett meg.

Büszkén számoltak be arról, hogy egyre növekszik az aktív androidosok tábora. Ez a szám tehát azt tükrözi, mennyire nőtt az aktivitás, nem pedig a tényleges felhasználói számot, hiszen az adatok az elmúlt 30 nap aktivitása alapján készültek. Az adatokból az is kiderült, hogy a felhasználók 93%-a a legújabb Google Play szolgáltatást futtatja telefonján, verziótól függetlenül.



Eric Schmidt, a Google az Android statisztikákat elemezve kitért arra, hogy jelenleg az aktivitás 1,5 millió körül mozog, amely tavalyhoz képest növekedést mutat: akkor ez a szám 1,3 millió körül mozgott, múlt hónapban pedig 1,4 millió volt.

Kitért arra is, hogy továbbra is jó úton haladnak, hiszen év végén a szállított készülékek száma elérte az 1 milliárdot, amely jelentős növekedés Larry Page vezérigazgató múlt havi 750 ezres bejelentéséhez képest.

Sundar Pichai, a Google Android és Chrome részlegének alelnöke arról is beszélt, hogy a teljes Android piac 62%-át a táblagépek teszik ki, és az alkalmazástelepítések száma is jelentősen nőtt: éves szinten 236%-kal.



A szakember látványos adatokkal is szolgált az Android rendszert illetően, melyek szerint nagyjából 20 milliárd szöveges üzenetet küldenek el naponta világszerte, 93 millió selfie-t készítenek, 1,5 trillió lépést követnek nyomon, valamint naponta nagyjából 100 milliárdszor ellenőrzik a felhasználók készülékeiket.