powered by www.bluechip.hu

Bemutatták az LG G3-at

Szinte az egész világ várta ezt a pillanatot

by Blake Dashed
2014. May 28. 10:11
Címkék: lg, mobil, Okostelefon
Az LG bemutatta várva várt G3 okostelefonját, a vállalat nagy sikert aratott LG G2-esének utódját. A világszerte hat nagyvárosban — Londonban, New Yorkban, San Franciscóban, Szöulban és Isztambulban — megrendezett sajtóesemények egyértelmű üzenete, hogy az LG G3 egy globális okostelefon globális vásárlók számára.


A „Simple is the New Smart” koncepció égisze alatt alkotott LG G3 az LG „Learning from You” termékfejlesztési filozófiáján alapuló piackutatás továbbgondolása. Az LG G3 belseje a jelenleg elérhető legújabb technológiákat rejti, és tulajdonosait olyan felhasználói élménnyel kápráztatja el, amely még az LG mércéjével mérve is ambiciózusnak mondható. 

„A villámgyorsan fejlődő okostelefonok piacán az innováció csúcsteljesítményét az jelenti, ha sikerül harmóniát teremteni a magasan fejlett technológia és az egyszerűsített felhasználói élmény között” — fogalmazott Dr. Jong-seok Park, az LG Electronics Mobile Communications Company elnök-vezérigazgatója. „Az LG G3 az abbéli erőfeszítéseinknek eredménye, hogy ezt a gondolatot átültessük egy kézzelfogható termékbe. És meglehetősen elégedettek vagyunk ezzel az eredménnyel.” 

Az LG G3 főbb jellemzői: 

5,5 hüvelykes, 538 ppi felbontású Quad HD kijelző, amelynek felbontása négyszerese a HD szabvány szerinti felbontásnak, és csaknem kétszerese a Full HD kijelzőkének 
13 megapixeles OIS+, optikai képstabilizátor plusszal (Optical Image Stabilizer Plus) felszerelt kamera, amely az áttörést jelentő lézeres automatikus fókuszálási technológiának köszönhetően lenyűgözően éles képeket tud készíteni a hagyományos mobiltelefonos fényképezőgépeknél megszokott idő töredéke alatt 
Szálcsiszolt fém hátlap, amely könnyű, ellenáll az ujjlenyomatoknak és ami a legfontosabb, gyönyörű 
Floating Arc kialakítás, amely hihetetlenül kényelmes fogást biztosít egy kézzel is, és magában foglalja a hátsó nyomógomb innovatív kialakításának örökségét 
Átdolgozott grafikus felhasználói felület (GUI,) amely konzisztens a G3 „Simple is the New Smart” koncepciójával 

A megtévesztésig élethű megjelenítés
 
Az LG mindig is az egyik legjobb minőséget képviselő szereplőként volt jelen a kijelzők piacán, és a G3 lélegzetelállító Quad HD kijelzőjének megalkotása több évnyi innovatív munka eredménye. 538 ppi-sképpont sűrűségével a G3 Quad HD kijelzője új mércét állít a megjelenítés terén olyan képet produkálva, amely élesebb és tisztább a hagyományos okostelefonok kijelzőinél. Az 5,5 hüvelykes LG G3 76,4 százalékos képaránnyal büszkélkedhet, a kijelzőt pedig leheletvékony keret szegélyezi. Így a telefon ugyanolyan kényelmesen fogható kézben, mint a kisebb okostelefonok. 



A G3 nagy felbontású kijelzőjéhez a mérnököknek a megfelelő akkumulátort is biztosítaniuk kellett, melynek érdekében hasonlóan forradalmi módszerekhez nyúltak. Az LG 3000 mAh-s kivehető akkumulátorral szerelte fel a G3-at, és az akkumulátoridő maximalizálása érdekében kifinomult optimalizálási technológiákat is bevetett. A katód fémjének grafitra cserélésével az LG mérnökeinek sikerült kitolniuk a G3 akkumulátorának üzemidejét. Az eredmény egy olyan akkumulátor, amely győzi energiával a Quad HD kijelző kimagasló teljesítményét, ugyanakkor a nap közepére se fogy ki a szuflából. 

Egyszerűen magával ragadó 

A G3 13 megapixeles OIS+ kamerája arra készült, hogy minden pillanatban készen álljon a különleges pillanatok megörökítésére, ne csak akkor, amikor a használója mindent gondosan beállított ehhez. Ezt a G3 áttörést jelentő lézeres automatikus fókuszálási technológiája teszi lehetővé, amelynek alkalmazása egyelőre egyedülálló az okostelefonok piacán. Segítségével a G3 bármilyen helyzetben — akár rossz fényviszonyok mellett is — meg tudja örökíteni a pillanat varázsát oly módon, hogy a tárgy és a kamera közötti távolságot egy lézersugárral méri fel. Tűéles képen kaphatja el tehát a pillanatot, amikor fia első gólját lövi, és nem marad le többé egyetlen mozzanatról sem amiatt, hogy a fényképezőgépe éppen azon gondolkozik, hogy melyik pelenkásra fókuszáljon a játszótéren. A G Pro 2-ben bemutatkozott, és azóta már sokszor bizonyított OIS+ technológiával is felvértezett G3 egészen biztosan kiváltja még a legigényesebb fotóguruk elismerését is. 



Az LG emellett egyszerűbbé is tette ezeknek a különleges pillanatoknak a megörökítését. Ahelyett hogy előnézeti módban kellene ráfókuszálni a tárgyra, majd az exponálógombot kellene megnyomni, a G3-mal elegendő egyszer rákoppintani a tárgyra a fókuszáláshoz és az exponáláshoz is. A G3 2,1 megapixeles előlapi kamerája is számos újítást foglal magában, többek között a nagyobb képérzékelőt és nagyobb fényrekeszt, amelyek biztosítják a megfelelő mennyiségű fény beáramlását, és a még jobb minőségű szelfiket. A normál időzített szelfikészítési mód egy egészen egyedi funkcióval is kiegészült a kézmozdulattal való vezérelhetőség révén: amikor úgy érzi, hogy repülhet a kismadár, egyszerűen szorítsa ökölbe a kezét, és a G3 a mozdulatot felismerve megkezdi az automatikus három másodperces visszaszámlálást. Ennél egyszerűbben ezt már nem is lehetne. 

A videokészítéshez a G3 kiváló hangminőséget biztosít az önműködő mikrofonokkal, amelyek a környezet bemérésével  meghatározzák az optimális hangszintet, amely a lehető legtisztább felvétel készítését biztosítja. A beépített 1 W-os, Boost AMP funkcióval felszerelt hangszórón át pedig a használók gazdagabb és tisztább hangzást élvezhetnek a videók és a zenék lejátszása közben. 

Kiegyensúlyozott és letisztult formavilág
 
A G3 Floating Arc kialakítása ergonómikus ívével és vékony oldalprofiljával kiemelkedően kényelmes fogást biztosít a mindennapi használat során. A hátlapi gomb továbbra is fontos pontját jelenti az LG formatervezési megközelítésének, és ezt kiegészíti az újratervezett bekapcsológomb és a hangerőgombok, valamint a még több minőségi anyag felhasználása és a prémium kidolgozás. Az LG a hátlapon elhelyezett kifinomult technikai funkciókat és fejlesztéseket is még tovább finomította azzal, hogy áttekinthetőbb és összefüggőbb elrendezést alkalmazott, amely beleillik a G3 ideálisan kiegyensúlyozott tervezési filozófiájába. A matt kidolgozású, elegánsan fémes burkolat biztosítja, hogy a G3 mindig tiszta és ujjlenyomatoktól mentes maradjon, és öt élénk színben lesz kapható: metálfekete, selyemfehér, fénylő arany, holdlila és burgundi vörös. 

Az LG az új külső formatervhez illeszkedően „flat” grafikai elemeket alkalmazó, minimalista felhasználói felületet vezetett be. Az új felhasználói felület grafikus elemeinek körkörös motívumrendszere az LG logójának formájából és koncepciójából származik, és annak egyedi vizuális stílusát tükrözi. 

Egyszerűsített felhasználói élmény 

A fejlett központi technológiákon kívül az LG a „Learning from You” megközelítését is még magasabb szintre emelte kezelőfelületi újításaival, amelyek révén a G3 olyan felhasználási élményt biztosít, amely minden korábbi LG okostelefontól eltér. A főbb jellemzők: 

Intelligens billentyűzet: Az alkalmazkodási technológia írás közben tanul, és ezzel gyorsabb és kevesebb hibával járó bevitelt tesz lehetővé. Az intelligens billentyűzet akár 75 százalékkal is lecsökkentheti a beviteli hibák számát azzal, hogy nyomon követi és elemzi a gépelési szokásokat, és önmagától „tudja”, hogy a felhasználó milyen szót akart beírni. A billentyűzet magassága is beállítható a felhasználó kézméretének és hüvelykujjai pozíciójának megfelelően. A még gyorsabb bevitel érdekében pedig egyes billentyűkhöz hozzárendelhetők a gyakran használt szimbólumok. 
Intelligens értesítés: Az intelligens értesítés egy személyi asszisztens módjára  javaslatokat tesz a felhasználó szokásai, telefonhasználati módja és tartózkodási helye alapján, és a  felhasználónak akkor kínálja fel az információkat, amikor a leginkább szüksége van erre. Az intelligens értesítés emlékeztetheti, hogy korábban nem fogadott egy hívást, és megkérdezheti, hogy vissza kívánja-e hívni az illetőt. Ha sok használaton kívüli fájlja vagy alkalmazása van a G3-on, amely értékes területet foglal el, az intelligens értesítés megkérdezi, hogy szeretné-e törölni vagy eltávolítani ezeket. Ami azonban megkülönbözteti az intelligens értesítési funkciót a többi személyi asszisztenstől, az a természetes nyelvi támogatása. Ahelyett például, hogy csak megjelenítené az adott napi várható hőmérsékletet és időjárás-előrejelzést, az intelligens értesítés olyan javaslatokat tesz, mint például 

„Ma érdemes lehet esernyőt vinnie magával, mert este esni fog”. 

Intelligens biztonság: A bizalmas adatok megőrzése és védelme igen fontos az okostelefonok közös használata, elvesztése vagy eltulajdonsítása esetén. Az LG ezt felismerve a G3 okostelefonban számos továbbfejlesztett biztonsági funkciót kínál, többek között az alábbiakat: 

A Knock CodeTM lehetővé teszi, hogy a felhasználó koppintási mintával oldja ki a telefonját. A biztonság és a kényelem szempontjait egyesítve a felhasználók létrehozhatnak egy személyes kódot, amelyet bárhol megadhatnak a képernyőn. A G3 lehetővé teszi, hogy a felhasználók a KnockON funkció használatával bekapcsolják a képernyőt az óra megtekintéséhez, vagy közvetlenül megjelenítsék a kezdőképernyőt a Knock CodeTM használatával. 
A Content Lock funkció védelmet biztosít a személyes fájloknak azzal, hogy elrejti azokat a G3 ismerősökkel való közös használata során. Amikor a G3 számítógéphez csatlakozik a Content Lock megakadályozza a fájlok előnézetét, így az adatok ebben az esetben is biztonságban maradnak. A zárolt fájlok lehetnek a G3 belső memóriájában vagy a microSD-kártyán. 



A Kill Switch funkció lehetővé teszi, hogy a  G3-tulajdonosok távolról letiltsák a telefonjukat lopás esetén. A Kill Switch a G3-on lévő tartalmak törlésére is lehetőséget nyújt, így  a személyes adatok nem kerülhetnek illetéktelen kézbe. A Kill Switch az egyéb nélkülözhetetlen funkciók mellett víruskeresési, illetve távoli törlési és zárolási funkciót is biztosít. 

Az LG új prémium kiegészítőket is forgalmaz majd az LG G3-hoz: 

QuickCircleTM tok: Az öt színben kapható QuickCircleTM tok lehetővé teszi a leggyakrabban használt funkciók, például a hívás- és SMS-kezelés, a zenelejátszás és a kamera elérését  a QuickCircle ablakból, a takarólap felhajtása nélkül. A QuickCircleTM tokon kívül az LG különféle Slim Guard tokokat és prémium minőségű Slim Hard tokokat  is kínál majd, ezzel garantálva a stílusos megjelenést minden G3 készülék számára. 
LG Tone InfinimTM (HBS-900): A Harman/Kardonnal együttműködésben kifejlesztett Bluetooth sztereófülhallgató kiváló hangminőséget nyújt stílusos megjelenéssel ötvözve. A visszahúzható kábelrendező technológia és a keresést megkönnyítő tekerőgombok mellett a Tone Infinim a Name AlertTM funkciót is tartalmazza, amely verbális értesítést biztosít a hívó személyéről, mielőtt Ön fogadná a hívást. 
Vezeték nélküli töltő: Az LG kompakt és összehajtható vezeték nélküli töltőjét a könnyű hordozhatóságot szem előtt tartva tervezték. A Qi vezeték nélküli töltési technológiájával kompatibilis LG vezeték nélküli töltővel a lehető legkényelmesebb a töltöttség biztosítása. 

A Dél-Koreában május 28-tól elérhető LG G3 több mint 170 szolgáltató kínálatában lesz kapható szerte a világon. A további részleteket helyi szinten tudatjuk az érdeklődőkkel, amint a termék kaphatóvá válik. 

Főbb termékjellemzők*: 

Chipkészlet: Qualcomm Snapdragon™ 801 (négymagos, 2,5 GHz max. frekvencia
Kijelző: 5,5 hüvelykes Quad HD IPS (2560 x 1440, 538 ppi) 
Memória: 16/32 GB eMMC ROM / 2/3GB DDR3 RAM / microSD-kártyahely (max. 128 GB) 
Kamera: Hátlapi 13,0 MP OIS+ és lézeres autofókusz technológiával / előlapi 2,1 MP 
Akkumulátor: 3000 mAh (kivehető) 
Operációs rendszer: Android 4.4.2 KitKat 
Méret: 146,3 x 74,6 x 8,9 mm 
Súly: 149g 
Hálózat: 4G / LTE / HSPA+ 21 Mb/s (3G
Csatlakoztatási lehetőségek: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth Smart-kompatibilitás (Apt-X), NFC
SlimPort, A-GPS/Glonass, USB 2.0 
Szín: metálfekete, selyemfehér, fénylő arany, holdlila, burgundi vörös 
Egyéb: intelligens billentyűzet, intelligens értesítés, Knock CodeTM, vendégmód stb. 

* A műszaki adatok eltérőek lehetnek a különböző piacokon.