powered by www.bluechip.hu

Bemutatták a Windows Phone 8.1-et

A rendszer legékesebb tulajdonsága Cortana

by Blake Dashed
2014. April 03. 09:32
Címkék: microsoft
Már nem kell sokat várniuk a Windows Phone felhasználóknak és végre megkapják a várva várt WP 8.1-et. Az új rendszerben már Cortanát is taníthatjuk ami/aki a WP 8.1 bemutatóján debütált.
A Build konferencia keretében a Microsoft a Windows Phone 8.1-et is bemutatta. A mobil operációs rendszer legérdekesebb pontja kétség kívül a Cortana nevű hangalapú asszisztens, amivel a Siri babérjaira törne a redmondi cég. A Cortana képes találkozókat időzíteni, üzeneteket küldeni és keresni is a weben. Az információk szerint Cortana tanulni is tud a felhasználóktól, hogy így még pontosabb találatokat tudjon adni.
 

A Microsoft egy külön API-t is kínál a harmadik féltől származó appok fejlesztőinek (ilyen a mai napig nincs a Sirinek és a Google Nownak). Azt ugyanakkor nem tudni, hogy milyen beágyazhatóságra számíthatunk a Bing-alapú asszisztenssel kapcsolatban. 


A Cortana név egyébként a Halo sorozatból származik, és úgy tudni, hogy jövőre már Xbox és Windows platformokra is elérhetővé válik a hangasszisztens. A Windows Phone 8.1 újdonságai között érdemes még megemlíteni az új Action Centert, ami gyakorlatilag kombinálja az iOS Control Centerét és a Notification Centerét. Beállíthatunk továbbá egyedi háttereket, és használhatunk több csempét. Az úgynevezett "shape writing" funkció a gépelés egyedi módját teszi lehetővé (húzzuk az ujjunkat a billentyűk között).

A Windows Phone 8.1 várhatóan a következő hónapokban elérhető lesz mindenki számára.

via PCWorld
Képek: Microsoft