powered by www.bluechip.hu

Már kapható az arany színű HTC One (M8)

A vártnál hamarabb került a boltok polcaira az M8 Gold kiadása

by Blake Dashed
2014. April 02. 10:34
Címkék: htc, mobil, Okostelefon
A HTC egy hete lebbentette fel a fátylat a tavalyi csúcsmodell, a HTC One közvetlen utódmodelljéről, az új HTC One (M8)-ról.
Az újdonság a szerencsésebb országokban azonnal meg is jelent a kereskedelmi forgalomban, azonban egészen a mai napig csak a szürke és ezüst változat volt kapható belőle. Mától azonban az Egyesült Királyságban már a harmadik, aranyszínű kivitel is elérhető, még pedig a Carphone Warehouse-nál. A HTC a jelek szerint igencsak belehúzott, hiszen korábban azt ígérte, hogy csak április 7-től lesz kapható az arany színváltozat. A HTC döntése valószínű egybefügg az S5 boltokba kerülésével. Az S5 hamarosan mindenhol kapható lesz, így a HTC még szerette volna kihasználni az időt, amíg meg nem jelenik.



A 146,4x70,6x9,4 milliméter méretű, illetve 160 gramm tömegű, alumínium borítású telefon előlapján egy 5 colos képátlójú és 1920x1080 pixeles Full HD felbontású érintőkijelző található, mely 441 ppi-s pixelsűrűséggel bír. A megfelelő számítási teljesítményre a Qualcomm legújabb négymagos 2,3 GHz-es Snapdragon 801 chipkészlete jelenthet garanciát, az energiaellátásról pedig egy 2600 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik.

 

A frontkamera 5 megapixeles felbontású, hátul pedig nem egy, hanem két fényleső kapott helyet, melyek felbontása 4 megapixel - az optikai képstabilizátort sajnos elbukjuk, a 0,3 másodperces fókuszálási idő és a dupla LED-segédfény viszont igen korrektnek nevezhető. Említést érdemel továbbá a Full HD videófelvevő, az Android 4.4.2 szoftver, a Sense 6.0 UI, a 2 GB RAM, a 16/32 GB integrált flashmemória, a microSD bővíthetőség, illetve a nanoSIM slot. A természetesen BoomSound hangzású és az elődjénél 25 százalékkal nagyobb hangerőt biztosító új HTC One (M8) az ígéretek szerint hamarosan 230 országban lesz kapható - az 529 fontos (197 ezer forint) kártyafüggetlen árú készülék itthoni forgalmazása májusban fog megkezdődni.