powered by www.bluechip.hu

Ingyenes lett Androidra a Microsoft Office Mobile

Ismét egy okos döntés a redmondi cégtől.

by Blake Dashed
2014. April 01. 10:35
Címkék: microsoft, office, android
Okos döntés: igaz, hogy csak „otthoni használatra”, igaz, hogy csak Androidra, de végre ingyenesen letölthető és használható okostelefonon a Microsoft Office Mobile.
Miután a csütörtöki sajtótájékoztatóján a Microsoft bejelentette, hogy a cég Microsoft Office programcsomagját elérhetővé tették a rivális Apple cég iPad táblagépeire is, rövidesen újabb fordulat következett: az Android 4.0 operációs rendszerre ingyen letölthetővé tették az Office Mobile applikációt.

A redmondi cég nyilván gyenge mobil eladási statisztikái miatt kényszerült ezekre a lépésekre. A Gartner piackutató szerint a Microsoft jóval el van maradva az Apple rendszeréhez képest. A Windows 8 2013-ban, az eladások megháromszorozásával is csak 2,1 százalékos piaci részesedést hasított ki a táblagép piacon az egy évvel korábbi egy százalék után.

Eddig mintegy évi 30 ezer forintért volt hozzáférhető Office 365 előfizetés által az Office Mobile, ami eléggé szürreális ár, hiszen a mobilra optimalizált app segítségével meglehetősen embert próbáló feladat Word, Excel és PowerPoint dokumentumokat telefonon szerkeszteni. Nagy ritkán, gyors beavatkozásként az alkalmazás határozottan jól jöhet, de a mobilok kis kijelzőmérete miatt mindennapi használata gyötrelmes lenne.

Az alkalmazás innen letölthető a Microsoft Office Mobile.

A Microsoft folytatja az okos megoldások és józan döntések sorozatát, ami minden bizonnyal jót tesz a cégnek. Az új vezetésnek hála reméljük ez a sorozat nem fog itt megállni és a jövőben még többet kapunk a pénzünkért.

via Microsoft