powered by www.bluechip.hu

Márciusban érkezik a javított Windows 8.1

A redmondiak beadták a derekukat és még párszor formálni fogják a 8.1 a Windows 9 megjelenése előtt.

by Blake Dashed
2014. January 27. 10:52
A Microsoft 2009 októberében adta ki a világszerte hatalmas népszerűségnek örvendő Windows 7 operációs rendszert, de már ezelőtt megkezdődött a következő nagy dobás, a Windows 8 fejlesztése. Ez utóbbi, a felhasználói felület terén igen komoly változásokat hozó operációs rendszer 2012 októberében került a boltok polcaira, de a vártnál kevesebb felhasználót csábított vásárlásra, illetve frissítésre. Tavaly októberben aztán elérhetővé vált a Windows 8.1, mely azonban sokak szerint még mindig messze van a tökéletestől.
Ezzel feltehetően a Microsoftnál is teljes mértékben tisztában vannak: a legfrissebb híradások arról szólnak, hogy a redmondiak a vártnál korábban, feltehetően már március 11-én ki fogják adni a Windows 8.1 Update 1-et. Az új frissítés várhatóan minden korábbinál könnyebbé teszi az operációs rendszer kezelését, így például végre lehetőséget biztosít arra, hogy az asztalon lévő tálcára metrós (modern) alkalmazásokat is kitegyünk. Újdonság továbbá, hogy amennyiben a csempéken lenyomjuk az egér jobb gombját, akkor ott egy kis lokális menü nyílik meg, ezenkívül pedig a felhasználói felület jobb felső sarkában megjelenik egy korrekt kis on/off gomb. 



A metro appok esetében immár bezárás gombot is felvonultató Windows 8.1 Update 1 várakozások szerint a korábbiaknál kevesebb memóriát és merevlemez tárkapacitást fog használni, és a szerényebb hardveres gépeken nő majd a sebessége. A frissítés a Windows Update rendszer segítségével lesz elérhető. 

Persze ez részben a felhasználók nyomásának köszönhető. A Windows 8 és a 8.1 jelenleg is egy teljesen korrekt használható rendszer ami stabil és megbízható. De sajnos eladhatóbbá kell tennie a Microsoftnak, mivel egy profit orientált világban élünk.