powered by www.bluechip.hu

Razer intelligens csuklópántot mutatott be a Nabu-t

A Razer Nabu mindent naplóz Rólad.

by Blake Dashed
2014. January 22. 19:33
A Razer, a globálisan összekapcsolt játékos-közösség számára készített eszközök és szoftverek területén, bemutatta a világ legintelligensebb csuklópántját, a Razer Nabu-t.
A Razer Nabu egy forradalmian új viselhető technológia, mely közvetlenül az okostelefonról küld értesítéseket az ember csuklójára, illetve a kiválasztott személyes információkat naplózza. Még lenyűgözőbb, hogy ugyanakkor egy nyitott platform, melyet harmadik fél által készített alkalmazások is kihasználhatnak, hogy felhasználóik számára új élményeket biztosítsanak az előzetesen engedélyezett (opt-in) személyes, fizikai és földrajzi adatok használatával.



A Razer Nabu három fő tulajdonsággal rendelkezik:

1.    Értesítések a csuklódon
A Razer Nabu két OLED értesítő képernyővel rendelkezik – a nyilvános ikon kijelzővel, és a privát üzenet kijelzővel. A nyilvános ikon kijelző – mely a csukló felső részén található – tájékoztatja a felhasználót a bejövő hívásokról, sms-ekről, emailekről, és alkalmazásfrissítésekről az értesítőikonok segítségével. A privát üzenet kijelző – mely a csukló alsó részén található – részletes információkkal szolgál az sms-ekről, emailekről, biológiai adatokról és egyéb frissítésekről, melyeket csak a felhasználó nézhet meg.

2.    Speciális érzékelők segítségével követheted nyomon az adatokat az önelemzéshez
A Razer Nabu fejlett érzékelőkkel rendelkezik, melyek segítségével egyebek mellett olyan adatokat követhetsz nyomon, mint a helyinformációk, visszajelzést kaphatsz biológiai adataidról (megtett lépésszám és távolság, megmászott lépcsőfokok száma, stb.), alvási szokásaidról és a csuklópántok közti kommunikációról. Ezek az adatok opt-in alapon kerülnek begyűjtésre, és a felhasználókat segítik napi tevékenységük jobb megértésében és beállításában. A csomagban megtalálható segédprogram alkalmazással beállítható a gyűjteni kívánt adatok típusa, valamint engedélyezhetőek a megosztani kívánt adatok.

3.    Az első valóban közösségi hordható eszköz
A Razer Nabu csuklópántok közötti kommunikációs képességek lehetővé teszik, hogy új embereket és közösségeket fedezz fel. Találd meg közeli barátaidat, kölcsönös ismerőseiteket, vagy másokat a felhasználó által megadott beállításokkal.


A Razer Nabu által összegyűjtött adatok, valamint az előzetesen beállított képességek és mozdulatok egy nyílt fejlesztési platformon válnak elérhetővé, lehetővé téve a külső és belső fejlesztők számára, hogy meglévő alkalmazásaikat frissítsék, vagy újakat hozzanak létre, új típusú személyes és közösségi tapasztalatokat biztosítva a Razer Nabu viselők és a harmadik fél által fejlesztett alkalmazások felhasználói számára.



“Az okosórák jelenlegi formájukban túl bumfordiak, a fitnesz aktivitásmérőket pedig könnyen elfelejtik, amint elmúlik az újdonság varázsa – mi megoldottuk ezeket a problémákat.” jegyezte meg Min-Liang Tan, a Razer társalapítója, vezér- és kreatív-igazgatója. “A Razer Nabu egy forradalmian új platformot biztosít, mely áthidalja az úgynevezett okosórák és a fitnesz karperecek közötti szakadékot. Csak azokat az információkat nyújtja, amelyekre szükséged van, csak azokat az adatokat gyűjti, melyekre kíváncsi vagy, és emellett elmélyíti a szociális kapcsolatokat is. Még izgalmasabb, hogy a nyílt platformunk segítségével a fejlesztők arra használhatják a Nabu által gyűjtött adatokat, hogy mobil- vagy „nagygépes” alkalmazásaikban hihetetlen felhasználói élményt nyújtsanak – legyen szó akár közösségi vagy egyéb módokról.”

A Razer Nabu egy mind az iOS, mind az Android eszközökön elérhető, letölthető segédprogram alkalmazással érkezik, melyben egy helyen kezelhetőek többek között a csuklópánt beállításai, a profilok, a beérkezett értesítések, az opt-in (engedélyezett) adatok, és az alkalmazás-szinkronizálások.

A Razer Nabu 2014 első negyedévének végén kerül világszerte kereskedelmi forgalomba (a kiskereskedelmi ár a későbbiekben kerül meghatározásra), míg a fejlesztők már most feliratkozhatnak, és 49$-os áron juthatnak a csuklópánthoz.

Forrás: Razer 
Képek: Razer